Ανοίγει αύριο και επίσημα ο φάκελος Ασφαλιστικό

Τρίτη, 09 Μαΐου 2006 11:48

Ανοίγει αύριο και επίσημα από την κυβέρνηση ο φάκελος Ασφαλιστικό, με την έναρξη του διαλόγου στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Βουλής.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της ΝΕΤ, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, διαβεβαίωσε πως εάν αλλάξει κάτι στα συνταξιοδοτικά, δεν θα αφορά τους σημερινούς εργαζομένους ή τουλάχιστον αυτούς που έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Παράλληλα προειδοποίησε πως εάν οι εταίροι δεν προσέλθουν στο διάλογο θα αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην κοινωνία.

Χθες η ΓΣΕΕ έθεσε προϋποθέσεις, η μη εκπλήρωση των οποίων δεν επιτρέπει -όπως επισημάνθηκε- τη συμμετοχή της στο διάλογο και επανέλαβε τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/05/08/1185333.htm .

Το προεδρείο της ΓΣΕΕ έθεσε προϋποθέσεις και ζήτησε συγκεκριμένη ατζέντα διαλόγου. Ειδικότερα, ζητεί άμεση εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και δεσμεύσεις για την οικονομική στήριξη του συστήματος. Παράλληλα κάνει μια γενικευμένη προσέγγιση συνδέοντας τα ασφαλιστικά με τα εργασιακά ζητήματα (ΣΣΕ) και την πολιτική επιστράτευση.

Θετικό γεγονός χαρακτήρισε χθες ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, την κίνηση του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει το πακέτο των 10 προτάσεων για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Τόνισε, ωστόσο, ότι στις προτάσεις αυτές δεν περιλαμβάνεται τίποτα για τους τρόπους με τους οποίους θα εξευρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για την κάλυψη του ελλείμματος στο σύστημα.

Ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σ. Τσιτουρίδης, σε δηλώσεις του χθες επανέλαβε ότι δεν τίθεται αλλαγής του χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τα αποτελέσματα του διαλόγου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα