Ο OTE μελετά συμμετοχή σε διαγωνισμό για το 70% της Mobi 63 και 10ετούς άδειας κινητής

Τρίτη, 09 Μαΐου 2006 21:22

Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο συμμετοχής στον δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό ταυτόχρονης απόκτησης του 70% (τουλάχιστον) του μετοχικού κεφαλαίου της σερβικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Mobi 63 και άδειας κινητής τηλεφωνίας GSM/GSM 1800 και UMTS/IMT - 2000, 10ετούς διαρκείας.

Στις 15 Μαϊου εκπνέει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και στις 19 Μαϊου αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των εταιρειών που προεπελέγησαν, ύστερα από έλεγχο των προσφορών από τον σύμβουλο ιδιωτικοποίησης "Rothschild & Cie". Ο νικητής του διαγωνισμού αναμένεται να προκύψει στα τέλη Ιουνίου.

Η τιμή εκκίνησης για την απόκτηση του μεριδίου που ελέγχει το δημόσιο (70% του μετοχικού κεφαλαίου) και της 10ετούς άδειας κινητής τηλεφωνίας, ορίστηκε στα 800 εκατ. ευρώ.

Από το προϊόν της πώλησης, το 20% (και όχι λιγότερο από 320 εκατ. ευρώ) θα λογίζεται ότι προσφέρεται για την απόκτηση της άδειας και το υπόλοιπο για την κινητή τηλεφωνία Mobi 63.

Προκειμένου μία εταιρεία να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, θα πρέπει ήδη να διαχειρίζεται δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, με τουλάχιστον 3.000.000 συνδρομητές (στο τέλος του 2005), να παρουσιάζει στο τελευταίο οικονομικό έτος έσοδα τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ και να μπορεί με πλήρως διαφανή τρόπο να παράσχει αποδείξεις του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος καθώς και της δομής της εταιρικής διοίκησης της ιδίας και της μητρικής της εταιρείας, εφόσον υφίσταται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα