Νέα ρύθμιση για τους απολυμένους κλωστηρίων

Τρίτη, 09 Μαΐου 2006 22:01

Σε καθεστώς ειδικής εισοδηματικής ενίσχυσης εντάσσονται οι εργαζόμενοι στην Κλωστοϋφαντουργία της Νάουσας, σύμφωνα με τροποποίηση της αρχικής τροπολογίας, στην οποία προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

Επίσης, το μέτρο αυτό επεκτείνεται σε όλους τους νομούς της χώρας όπου το ποσοστό ανεργίας στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, για το 2005, είναι μεγαλύτερο του 20% του εργατικού δυναμικού.

Αρχικά η τροπολογία, προέβλεπε πρόωρη συνταξιοδότηση για τους ανέργους στα κλωστήρια Ναούσης, οι οποίοι μέχρι την 31/12 του 2008 θα είχαν συμπληρώσει 7.500 ένσημα.

Ο κ. Αλογοσκούφης, διευκρίνισε ότι η οικονομική ενίσχυση θα διακόπτεται σε περίπτωση που ο άνεργος θα βρει δουλειά, καθώς και ότι θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία θα ορίζεται ότι, οι άνεργοι που θα ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς οικονομικής ενίσχυσης, θα καταβάλουν οι ίδιοι τις ασφαλιστικές τους εισφορές, προκειμένου να συμπληρώσουν τα χρόνια που χρειάζονται για να βγουν κανονικά στη σύνταξη.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νομοθετεί πρόχειρα και αποσπασματικά.

Πάντως, εκτός από το ΠΑΣΟΚ που δήλωσε ότι θα καταψηφίσει την επίμαχη τροπολογία, τόσο ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ όσο και του ΣΥΝ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν κατά την αυριανή συζήτηση της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα