Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της BHP Billiton και της Inpex Holdings Inc., μετά την άνοδο της τιμής των μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου σε επίπεδα ρεκόρ, σε συνδυασμό με τις τιμές του πετρελαίου, που αναρριχήθηκαν πάνω από τα 70 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 143,24 μονάδες στις 11:12 π.μ. στο Τόκυο. Οι κλάδοι των παραγωγών υλικών και των εταιρειών ενεργείας, αποτέλεσαν πλέον του ημίσεως της ανόδου του δείκτη, καθώς ανοδικά κινήθηκαν και οι 10 κλάδοι που τον αποτελούν.

Στην Ιαπωνία, που αποτελεί περίπου το 60% της αξίας του περιφερειακού δείκτη, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 17.216,39 μονάδες, ενώ ο Topix, σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 1%, τη μεγαλύτερη μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας. Ο δείκτης όδευε να κλείσε σε επίπεδα ρεκόρ, μετά τη μείωση του φόρου εισοδήματος και τα μέτρα για τις συντάξεις, που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange, σημείωσε άνοδο 2,5%, με τον χαλκό να σημειώνει άνοδο 2,4% σε επίπεδα ρεκόρ. Ο ψευδάργυρος επίσης άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, ενώ ο χρυσός ξεπέρασε τα 700 δολ. η ουγγιά στη Ν. Υόρκη για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 1980.

Στο μεταξύ τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου, σημείωσαν άνοδο 1,3%, φθάνοντας στ 70,69 δολ. στη Ν. Υόρκη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα