Japan Air: Ζημίες για πρώτη φορά σε δύο χρόνια

Καθώς οι ταξιδιώτες άλλαξαν αεροπορική εταιρεία
Τετάρτη, 10 Μαΐου 2006 07:18

ΖΗΜΙΕΣ, για πρώτη φορά μέσα σε δύο χρόνια, καθώς οι τιμές των καυσίμων σε επίπεδα ρεκόρ, μείωσαν ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις με τη μετακίνηση των επιβατών στη μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, All Nippon Airways Co., εμφάνισε η Japan Airlines Corp.

Οι καθαρές ζημίες ανήλθαν σε 47,2 δισ. γιέν (424,5 εκατ. δολ.) ή 23,88 γιέν ανά μετοχή για το δωδεκάμηνο που έληξε τον Μάρτιο και διαμορφώθηκαν εντός των προβλέψεων της διοίκησης τον Νοέμβριο του 2005, για ζημίες 47 δισ. γιέν. Οι πωλήσεις της αεροπορικής εταιρείας αυξήθηκαν 3,3%, φθάνοντας στα 2,2 τρισ. γιέν.

Η επιβατική κίνηση της Japan Airlines στο εσωτερικό της χώρας, υποχώρησε 1,9% τη χρήση που έληξε τον Μάρτιο, φθάνοντας στα 43,8 εκατ. επιβάτες, με βάση τα ανεπίσημα στοιχεία. Η αεροπορική εταιρεία χάνει επιβάτες μετά από δημοσιεύματα σε θέματα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων απογειώσεων και προσγειώσεων αεροσκαφών χωρίς έγκριση και για λανθασμένη χρήση του εξοπλισμού εκκένωσης. Οι ελλείψεις ασφαλείας δεν προκάλεσαν δυστυχήματα.

Η All Nippon μετέφερε 45,47 εκατ. επιβάτες στο εσωτερικό τη χρήση του 2005 που έληξε τον Μάρτιο, 2,2% περισσότερους από το προηγούμενο δωδεκάμηνο, υπερβαίνοντας την Japan Airlines για πρώτο έτος σε σύνολο τριών ετών.

Οι μετοχές της Japan Airlines υποχώρησαν 0,6% φθάνοντας στα 309 γιέν η μία στις 11 π.μ. στο Τόκυο, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα