OMV: Βελτίωση στρατηγικής για την εξαγορά της Verbund προς 13,1 δισ. ευρώ

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2006 10:39

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της εθνικής εταιρείας κοινής ωφελείας Verbund, σε μια εμπορική συναλλαγή ύψους 13,1 δισ. ευρώ (16,7 δισ. δολ.), έκλεισε η κρατική εταιρεία πετρελαιοειδών της Αυστρίας, OMV AG, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της πριν από το άνοιγμα της αγοράς ενεργείας της Ευρώπης στον ανταγωνισμό, το επόμενο έτος.

Η OMV, της οποίας η κύρια δραστηριότητα είναι η διύλιση και εξερεύνηση πετρελαίου, θα αγοράσει το μερίδιο 51% του κράτους στην εταιρεία για νέες μετοχές και ανταλλάξιμα ομόλογα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Βιέννη. Στους άλλους μετόχους θα προσφερθούν 425 ευρώ σε μετρητά και 7,3% περισσότερα από τιη τιμή κλεισίματος της μετοχής της Verbund στις 5 Μαΐου, την τελευταία ημέρα της διαπραγμάτευσής τους, πριν οι εταιρείες ανακοινώσουν ότι βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων.

Η κυβέρνηση της Αυστρίας θα διαθέσει το μερίδιό της 51% στην Verbund με την ανταλλαγή μετοχών της OMV 1 προς 6,5 ή με ανταλλάξιμα ομόλογα. Οι λοιποί μέτοχοι της Verbund μπορούν να λάβει 6,5 νέες μετοχές της OMV ή 425 ευρώ σε μετρητά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα