Softbank: Κέρδη για πρώτη φορά σε πέντε χρόνια από το Internet

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2006 10:52

ΚΕΡΔΗ, για πρώτη φορά μέσα σε πέντε χρόνια, αποτέλεσμα του χαμηλότερου κόστους μάρκετινγκ, σε συνδυασμό με την αύξηση των συνδρομητών, εμφάνισε η δεύτερη μεγαλύτερη ιαπωνική εταιρεία πρόσβασης στο Internet, Softbank Corp.

Tα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 57,6 δισ. γιέν (519 εκατ. δολ.) τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, από ζημίες 59,9 δισ. γιέν που είχε εμφανίσει την προηγούμενη χρήση, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Τόκυο. Η άνοδος, ήταν αποτέλεσμα και της πώλησης περιουσιακών στοιχείων κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο, συνολικού ύψους 194,2 δισ. γιέν.

Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν 33% φθάνοντας στο 1,11 τρισ. γιέν και η εταιρεία εμφάνισε για πρώτη φορά σε περίπου μισή δεκαετία λειτουργικά κέρδη ύψους 62,3 δισ. γιέν έναντι ζημίες 25,4 δισ. γιέν. Η Softbank δεν κάνει προβλέψεις για κέρδη.

Απώλειες 1,6% σημείωσαν οι μετοχές της, φθάνοντας στα 3.040 γιέν η μία κατά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στο Τόκυο. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο των αγορών. Οι μετοχές της Softbank, έχουν σημειώσει φέτος απώλειες 39% και είχαν τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη Nikkei 225.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα