Ο ευέλικτος χώρος εργασίας αυξάνει την παραγωγικότητα

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 22:10
UPD:22:27

Το 87% των εργαζομένων προτιμά το μοντέλο της ευέλικτης εργασίας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που επικαλείται η Regus, που τονίζει σε έκθεσή της ότι η παλιομοδίτικη τάση της μετακίνησης προς και από το γραφείο μεταξύ 9-5 είναι εξαιρετικά απαρχαιωμένη.

Για όλες τις επιχειρήσεις, η δυνατότητα προσέλκυσης και διατήρησης κορυφαίων στελεχών αποτελεί κύρια προτεραιότητα. Αυτό επιβεβαιώνει μια ακόμη έρευνα, της IWG, σε πάνω από 18.000 επιχειρηματικούς ηγέτες από 96 χώρες. Το 91% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι ο ευέλικτος χώρος εργασίας επιτρέπει στους εργαζόμενους να είναι πιο παραγωγικοί, ενώ το 80% δήλωσε το ότι επέτρεψε στους εργαζόμενούς του να εργαστούν απ' όπου επιθυμούν βοήθησε στην πρόσληψη και διατήρηση κορυφαίων στελεχών.

Επίσης σε ποσοστό 78% οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι ένα αυξανόμενο ποσοστό επιχειρήσεων επιλέγει ευέλικτους χώρους εργασίας για να ανταποκριθεί στην ανάγκη των εργαζομένων για διαφορετικά σημεία εργασίας και το 72% δήλωσε το ότι παρέχει πρόσβαση σ' ένα μεγάλο δίκτυο ευέλικτων χώρων εργασίας το βοηθάει να προσελκύει περισσότερα κορυφαία στελέχη.

Οι επιχειρηματίες απάντησαν επίσης στη μελέτη της IWG ότι η ευέλικτη εργασία βοηθάει στην ανάπτυξη της επιχείρησής τους (89%), τις βοηθά να παραμένουν ανταγωνιστικές (87%), να αυξήσουν τα κέρδη τους (83%), να αποκτήσουν παρουσία σε καινούργιες αγορές (82%) και να μειώσουν τα επιχειρηματικά ρίσκα (73%).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα