Bούτηξε κάτω και από τα 3.500 δολάρια το Bitcoin

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 13:43
UPD:13:51
EPA/SASCHA STEINBACH

Πτώση έως και 10% σε νέο ναδίρ 14 μηνών κατέγραψε η τιμή του Bitcoin. Σύμφωνα με στοιχεία της CoinDesk υποχώρησε έως και τα 3.447,58 δολάρια, για να περιοριστούν στη συνέχεια οι απώλειές του κοντά στα 3.945 δολάρια, αν και παραμένει σταθερά κάτω από το όριο των 4.000 δολαρίων.

Σε μόλις επτά ημέρες το Bitcoin έχει χάσει πάνω από το 35% της αξίας του, σύμφωνα με την CoinDesk. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία κατρακύλα από τον Απρίλιο του 2013 για το κρυπτονόμισμα, που πέρυσι είχε πυροδοτήσει φρενίτιδα στην αγορά, αλλά και αλλεπάλληλα καμπανάκια για φούσκα. Πριν από πεντέμιση έτη είχε κάνει βουτιά 44% σε μία εβδομάδα, αλλά βεβαίως η τιμή του ήταν πολύ χαμηλότερη. 

Οι απώλειες του Νοεμβρίου σηματοδοτούν μία σαφή μεταστροφή των διαθέσεων της αγοράς ύστερα από έναν σχετικά ήρεμο για τα κρυπτονομίσματα Οκτώβριο. Το Bitcoin κινείται πλέον περίπου 85% χαμηλότερα σε σχέση με τα περσινά επίπεδα-ρεκόρ και περίπου 75% χαμηλότερα σε σχέση με τις αρχές του έτους. Σφυροκόπημα έχουν δεχθεί μικροί και μεγάλοι ανταγωνιστές του, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές ανά τον πλανήτη θέτουν πιο αυστηρούς κανόνες και οι επενδυτές χάνουν τον ενθουσιασμό τους. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα