Βενεζουέλα: Διασώζεται -προς το παρόν- η Citgo Petroleum

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 12:46
UPD:12:52
REUTERS/Jonathan Bachman

Σε συμφωνία για τη διατήρηση του ελέγχου της Citgo Petroleum ήρθε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, διατηρώντας εν ζωή μία από τις μεγαλύτερες πηγές εισροής αμερικανικών δολαρίων.

Η συμφωνία αίρει προσωρινά τις νομικές ενέργειες εναντίον της κρατικής Petróleos de Venezuela SA, μητρικής της Citgo Petroleum, η οποία δραστηριοποιείται στην αμερικανική αγορά.

Με βάση το σχέδιο σωτηρίας, επιλύεται η δικαστική διαμάχη με την πιστώτρια εταιρεία Crystallex International Corp., η οποία είχε προσφύγει στην αμερικανική δικαιοσύνη λόγω της μη αποπληρωμής χρεών.

Η καναδική εταιρεία είχε ζητήσει να τεθούν υπό τον έλεγχο της οι μετοχές της Citgo, ως αντάλλαγμα στις χορηγηθείσες πιστώσεις, αξίας σχεδόν 1,4 δισ. δολαρίων.

Την Κυριακή, η Βενεζουέλα κατέβαλε το ποσό των 500 εκατ. δολαρίων, σε μετρητά και εγγυήσεις, στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε.

Εφόσον, όμως, η κυβέρνηση του Μαδούρο δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, τότε η Crystallex International έχει δεσμευτεί να προχωρήσει στη διαδικασία δημοπράτησης των μετοχών της Citgo.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα