Ανοδικά κινείται το δολάριο

Πριν από την ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Απρίλιο
Πέμπτη, 11 Μαΐου 2006 07:33

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το δολάριο έναντι του ιαπωνικού γιέν σε χρονικό διάστημα πλέον των έξι εβδομάδων, καθώς εικάζεται ότι κυβερνητική έκθεση των ΗΠΑ θα δείξει μεγαλύτερη ανάπτυξη των λιανικών πωλήσεων, γεγονός που θα ωθήσει τη Federal Reserve σε περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.

Το αμερικανικό νόμισμα σημείωσε άνοδο από τα χαμηλότερα επίπεδα του έτους έναντι του ευρώ και περίπου οκτώ μηνών έναντι του γιέ, καθώς χθες η Fed είπε ότι οι αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τα οικονομικά στοιχεία. Το δολάριο κινήθηκε ανοδικά έναντι των 13 από τα 15 ασιατικά νομίσματα που παρακολουθεί το Bloomberg. Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομίας αρνήθηκε να πει ότι το νόμισμα της Κίνας χειραγωγεί την αγορά, περιορίζοντας τις πιέσεις για ταχύτερη άνοδο του γιουάν.

Το δολάριο αναρριχήθηκε στα 111,13 γιέν στις 11:43 π.μ. στο Τόκυο, από 110,49 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη, όπου υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 14 Σεπτεμβρίου. Εναντι του ευρώ το αμερικανικό νόμισμα αγοράστηκε στο 1,2741 από 1,2784, μετά την υποχώρησή του στο 1,2833 και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 11 Μαΐου του 2005. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το δολάριο των ΗΠΑ θα αγγίξει σήμερα τα 111,70 έναντι του γιέν και το 1,2680 έναντι του ευρώ.

Συνολικά 74 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, πριν από τη σημερινή έκθεση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ για τις λιανικές πωλήσεις, προβλέπουν ότι αυτές σημείωσαν άνοδο 0,8% τον Απρίλιο, μετά την άνοδό τους κατά 0,6% τον Μάρτιο. Εξαιρουμένων των πωλήσεων των αυτοκινήτων, οι πωλήσεις εκτιμάται ότι αυξήθηκαν 0,9% περισσότερο από το διπλάσιο της ανόδου που είχαν σημειώσει τον Μάρτιο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα