Credit Suisse: 900 νέες θέσεις εργασίας στη Σιγκαπούρη

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Πέμπτη, 11 Μαΐου 2006 09:10

ΕΝΝΙΑΚΟΣΕΣ θέσεις εργασίας δημιουργεί στη Σιγκαπούρη η τρίτη μεγαλύτερη διαχειρίστρια κεφαλαίων πλουσίων στον κόσμο, Credit Suisse Group, για να στηρίξει το τμήμα διαχείρισης και επενδυτικής τραπεζικής στη χώρα, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την απόφαση της τράπεζας, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η επέκταση στη Σιγκαπούρη, όπου η τράπεζα απασχολεί περίπου 2.200 ανθρώπους, ακολουθεί μία ανάλογη απόφαση που έλαβε τον περασμένο μήνα η Merrill Lynch & Co. με έδρα τη Ν. Υόρκη. Μερικές από τις θέσεις θα δημιουργηθούν με μετακινήσεις από άλλα γραφεία, σύμφωνα με τις ίδιους ανθρώπους, οι οποίοι προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους πριν από την επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας, σήμερα το απόγευμα.

Τα αρχικά ενοίκια γραφείων ετησίως στη Σιγκαπούρη βρίσκονται στα 380 δολ. ανά τετραγωνικό μέτρο, χαμηλότερα από αυτά του Σύδνεϋ που είανι στα 398 δολ., του Τόκυο στα 597 δολ. και το Χονγκ Κονγκ που είναι κατά μέσον όρο στα 970 δολ. το τετραγωνικό μέτρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας συμβούλων real estate, Jones Lang LaSalle. Τα ενοίκια στη Σιγκαπούρη, σημείωσαν άνοδο 20% πέρυσι.

Η Merrill Lynch, ο μεγαλύτερος χρηματιστηριακός οίκος των ΗΠΑ από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, είπε τον Απρίλιο ότι δημιουργεί παγκόσμιο κέντρο στήριξης των πελατών της στη Σιγκαπούρη και τμήμα διεθνών αγορών που θα απασχολεί μέχρι το 2008, 900 ανθρώπους.

Η Barclays Plc δημιούργησε επίσης κέντρο στη Σιγκαπούρη, για τις διεθνείς της δραστηριότητες, έκτασης 75.000 τετραγωνικών ποδών, τον Νοέμβριο του 2004, το οποίο απασχολεί πλέον των 1.000 ανθρώπων στη Σιγκαπούρη.

Η οικονομία της Ασίας θα αναπτυχθεί με ρυθμό 6,9% φέτος, υπερβαίνοντας την εκτίμηση για ανάπτυξη 2% της Ευρώπης και 3,4% των ΗΠΑ, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) τον Απρίλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα