ING: 3,3% υψηλότερα κέρδη από τη λιανική τραπεζική

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2006 09:26

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ αύξηση σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Ολλανδίας, ING Groep NV, αποτέλεσμα της ανόδου των τραπεζικών εργασιών στη λιανική, σε συνδυασμό με την αύξηση των online υπηρεσιών της.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 3,3%, φθάνοντας στα 2 δισ. ευρώ (2,55 δισ. δολ.) ή 93 σεντς ανά μετοχή από 1,94 δισ. ευρώ ή 89 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ING μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κατά μέσον όρο, 18 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στο 1,72 δισ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της ING, Michel Tilmant, μειώνει κατά 460 εκατ. ευρώ το κόστος, με τον περιορισμό των θέσεων εργασίας για να αυξήσει τα κέρδη, σε συνδυασμό με την επέκταση της εταιρείας στην Κίνα, την Ινδία και την Ανατολική Ευρώπη, των οποίων οι οικονομίες αναπτύσσονται ταχύτερα από ό,τι αναπτύσσεται η οικονομία της Ολλανδίας.

Οι μετοχές της ING σημείωσαν απώλειες 23 σεντς, φθάνοντας χθες στα 33,15 ευρώ η μία στο Αμστερνταμ. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 13%.

Τα προ φόρων κέρδη του σκέλους των ασφαλειών της εταιρείας, σημείωσαν αύξηση 22%, φθάνοντας στο 1,2 δισ. ευρώ. Τα κέρδη από τις τραπεζικές υπηρεσίες αυξήθηκαν 24%, φθάνοντας στο 1,47 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη της ING Direkt (των online υπηρεσιών), σημείωσαν άνοδο 28%, φθάνοντας στα 163 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους τα κέρδη της ING ήταν κατά 390 εκατ. ευρώ υψηλότερα, μετά την πώληση της Baring Asset Management και άλλων περιουσιακών της στοιχείων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα