Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2006 10:10
UPD:10:45

Aspis Bank: «Οι μετοχές της τεχνολογίας κινήθηκαν πτωτικά χθες στη Wall Street καθώς οι προβλέψεις της διοίκησης της Cisco για τα έσοδα της εταιρείας απογοήτευσαν τους επενδυτές. Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να παρουσιάσουν τάση σταθεροποίησης. Ανοδική αντίδραση θεωρούμε πιθανή στην εγχώρια αγορά».

Euroxx: «Απώλειες χθες για τον γενικό δείκτη τιμών της Σοφοκλέους με τον τζίρο συναλλαγών να κινείται σε αυξημένα επίπεδα. Από του επιμέρους δείκτες μόνο ο FTSE-40 ενισχύθηκε, με οδηγούς τις μετοχές των εταιρειών Σιδενόρ και Frigoglass. Στις διεθνείς αγορές επικράτησαν πτωτικές διαθέσεις για τους κυριότερους δείκτες με εξαίρεση τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones στην Αμερική και τον Hang Seng στην Ασία. Για σήμερα εκτιμάται ότι το Χ.Α. θα κινηθεί παράλληλα με τις ευρωπαϊκές αγορές».

Fortius Finance: «Ο τραπεζικός κλάδος δεν μπόρεσε αυτή τη φορά βάσει του πρώτου δείγματος των αποτελεσμάτων του α΄ 3μήνου να οδηγήσει την αγορά σε νέα υψηλά προβληματίζοντας τους εμπλεκόμενους στα χρηματιστηριακά δρώμενα.

Κατά συνέπεια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς σήμερα, αλλά και του υπόλοιπου τραπεζικού κλάδου, όπου και πάλι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την κίνηση της αγοράς. Ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, με τη ζήτηση για τις δεικτοβαρείς μετοχές να καθορίζει το εύρος της κίνησης. Από τεχνικής απόψεως η στήριξη οριοθετείται στις 4.250 μονάδες».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα