Deutsche Telekom: 9,7% υψηλότερα κέρδη από την κινητή τηλεφωνία

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2006 10:17

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 9,7% , αποτέλεσμα της ανάπτυξης του σκέλους ασύρματης τηλεφωνίας της στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τα έκτακτα έσοδα, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, Deutsche Telekom AG.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκα στο 1,08 δισ. ευρώ (1,4 δισ. δολ.) από 984 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Βόννη, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι πωλήσεις, αυξήθηκαν στα 14,8 δισ. ευρώ από 14,3 δισ. ευρώ. Τα κέρδη, εξαιρουμένων των εκτάκτων εσόδων, μειώθηκαν το τρίμηνο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Kai-Uwe Ricke, ο οποίος περικόπτει 32.000 θέσεις εργασίας, είπε ότι οι πωλήσεις του σκέλους σταθερής τηλεφωνίας σημειώνουν «ελεύθερη πτώση» και δεν θα ισοσταθμιστούν από τη ζήτηση του σκέλους της ασύρματης τηλεφωνίας. Η εταιρεία, αυξάνει τις επενδύσεις της κατά 10 δισ. ευρώ και επενδύει επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ στον τομέα του μάρκετινγκ και σε νέα προϊόντα φέτος.

Η Deutsche Telekom επιβεβαίωσε τις προβλέψεις του ομίλου για τις πωλήσεις το 2006, καθώς και για τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη της.

Η ανακοίνωση έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στη Γερμανία. Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν χθες απώλειες 1,2%, φθάνοντας στα 13,59 ευρώ η μία στη Φραγκφούρτη. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει απώλειες 3,5% και είχαν τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον γερμανικό δείκτη DAX 30, για δεύτερο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα