Ο ελληνικός στόλος διακινεί το 25% των εισαγωγών πετρελαίων και άλλων αγαθών στις ΗΠΑ

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2006 22:01

Ο ρόλος του ελληνικού εμπορικού στόλου στη μεταφορά ενέργειας, βρέθηκε στο επίκεντρο επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί αυτήν την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον αντιπροσωπεία της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών υπό τον πρόεδρό της Νίκο Ευθυμίου.

Η αντιπροσωπεία της ΕΕΕ συναντήθηκε με ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους από τα Υπουργεία Εξωτερικών, Συγκοινωνιών, και Ενέργειας, όπως επίσης και από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας την Αμερικανική Ακτοφυλακή, και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εμπορικής Ναυτιλίας. Ηρθε επίσης σε επαφή με προέδρους επιτροπών και άλλα μέλη του Κογκρέσου που ασχολούνται με θέματα μεταφορών και εμπορικής ναυτιλίας και εκπροσώπους ναυτικών και εμπορικών επιμελητηρίων.

Ο πρέσβης της Ελλάδας Αλέξανδρος Μαλλιάς παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν της αντιπροσωπείας στην οποία παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων και οι αναπληρωτές βοηθοί Υπουργοί Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις Ματ Μπράιζα και Κολίν Γκράφι, η συμπρόεδρος της «Ελληνικής Ομάδας» στο Κογκρέσο βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, επιχειρηματίες και πολλοί ομογενείς.

Ο πρόεδρος της ΕΕΕ Νίκος Ευθυμίου τόνισε τη σημασία του ελληνικού εμπορικού στόλου στο παγκόσμιο σύστημα μεταφορών, αφού διακινεί το 25% των εισαγωγών πετρελαίων και άλλων αγαθών στις ΗΠΑ. Σκοπός της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της ΕΕΕ, πρόσθεσε, είναι η ανταλλαγή απόψεων με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης και του Κογκρέσου για θέματα που απασχολούν την παγκόσμια εμπορική ναυτιλία όπως η ασφάλεια λιμένων και θαλάσσιων μεταφορών.

Χαιρετίζοντας την παρουσία της αντιπροσωπείας στην Ουάσιγκτον, ο κ. Μαλλιάς επισήμανε τη συνεισφορά της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία, στο διεθνές εμπόριο και στη μεταφορά καυσίμων, ενώ ζήτησε από τους παριστάμενους Αμερικανούς επισήμους να βοηθήσουν, ώστε να παραδοθεί στην Ελλάδα ένα από τα ελάχιστα απομείναντα πλοία «Liberty» σε αναγνώριση της θυσίας των Ελλήνων ναυτικών στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα