Νέα αιμορραγία των τραπεζών στο Χ.Α.

Πτώση 5,8% για τον τραπεζικό δείκτη
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 15:28
UPD:15:29
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συνέχεια στο ξεπούλημα των τραπεζικών μετοχών έχουμε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Πέραν των πιέσεων, που πυροδοτούν ο επικείμενος υποβιβασμός τριών τραπεζών από τον βασικό δείκτη της MSCI για την Ελλάδα σε εκείνον της μικρής κεφαλαιοποίησης ή οι επίμονες ανησυχίες για τα κόκκινα δάνεια, το κλίμα έρχεται να επιβαρύνει σήμερα και η εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. 

Οι τραπεζικές μετοχές δέχονται σφυροκόπημα σε Ρώμη και Φραγκφούρτη. Στην πρώτη περίπτωση είναι το φάντασμα του doom loop, που έχει στοιχειώσει για τα καλά την αγορά, καθώς η έκθεση των ιταλικών τραπεζών στα κρατικά ομόλογα, που δέχονται συνεχείς πιέσεις  τρομάζει. Στη γερμανική αγορά η Deutsche Bank βλέπει την μετοχή της να βυθίζεται σε ιστορικό ναδίρ, καθώς έχουν ανακύψει ερωτηματικά για το ρόλο της στο πολύκροτο σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος της Danske. 

Yπό τις συνθήκες αυτές στην Αθήνα ο τραπεζικός δείκτης κάνει σήμερα νέα «βουτιά» 5,8% και λειτουργεί ως βαρίδι στον Γενικό Δείκτη, που με πτώση μεγαλύτερη του 3% χάνει ακόμη και τις 600 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 25,26 εκατ. ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι ηUBS σήμερα υποβάθμισε τις τιμές στόχο για δύο ελληνικές τράπεζες, μία ημέρα μετά την προειδοποίηση της Wood για τις μεγάλες εκροές, που θα πυροδοτήσει η απόφαση της MSCI.  

Οι τράπεζες δεν είναι πάντως οι μόνοι χαμένοι του χρηματιστηρίου. Aπώλειες άνω του 4% παρουσιάζει και ο κλάδος βιομηχανικών προϊόντων, ενώ και εκείνος των πρώτων υλών καταγράφει πτώση 3,8%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα