Κοινοπραξία «Med Tugs»: Επόμενος σταθμός Πάτρα, και στο Λονδίνο το 2019

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 15:25
UPD:15:26

Τα μέλη της Κοινοπραξίας "Med Tugs". Από αριστερά προς τα δεξιά Κωνσταντίνος Λυμπουσάκης, Σταύρος Καραπιπέρης, Γιώργος Βερνίκος (όρθιος), Δημήτρης Βερνίκος και Μιχάλης Σπανόπουλος.

Το λιμάνι της αχαϊκής πρωτεύουσας, η Πάτρα, είναι ο επόμενος σταθμός της Κοινοπραξίας ρυμουλκών-ναυαγοσωστικών σκαφών «Med Tugs».

Το πρώτο ρυμουλκό-ναυαγοσωστικό σκάφος της θα καταπλεύσει την επόμενη εβδομάδα εκεί και θα μετασταθμεύει πλέον μόνιμα.

Εντός του Δεκεμβρίου, άλλο ένα ίδιο σκάφος της κοινοπραξίας θα «μετακομίσει» και αυτό στην Πάτρα.

Και τα δύο σκάφη είναι ιπποδύναμης 5.000 ίππων το καθένα.

Εξάλλου, στη διάρκεια του 2019 η κοινοπραξία θα επεκτείνει τη δραστηριότητά της στο Λονδίνο, όπως προέβλεπε το αρχικό πλάνο της, με στόχο να εμβαθύνει τη σχέση της με τα P&I Club και Hull Club, παρέχοντας καλύτερες, ταχύτερες και ανταγωνιστικότερες εξειδικευμένες Β2Β υπηρεσίες ναυαγιαιρεσίας παντός τύπου.

Η κοινοπραξία «Med Tugs», στην οποία μετέχουν οι εταιρίες Vernicos Tugs & Salvage, Spanopoulos Group, Lyboussakis Towage & Salvage και Karapiperis Towage & Salvage, είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και η μεγαλύτερη της Μεσογείου, καθώς διαχειρίζεται στόλο 30 σκάφη ειδικών τύπων, μεταξύ των οποίων ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης κι αποκομιδής υγρών καταλοίπων πλοίων.

Και οι τέσσερις εταιρείες συνολικά παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε περισσότερα από 40.000 πλοία ετησίως τα οποία προσεγγίζουν στην Ελλάδα. Απασχολούν σχεδόν 300 ναυτικούς, ενώ διαθέτουν κι ένα ισχυρό και έμπειρο στελεχιακό δυναμικό στην ξηρά, το οποίο είναι έτοιμο να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επίπεδου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα