Hannover Re: Ακριβότερα ασφάλιστρα, λιγότερες απαιτήσεις αύξηση των κερδών

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2006 13:28

ΑΥΞΗΣΗ 7,6% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της τέταρτης μεγαλύτερης εταιρείας αντασφαλειών της Ευρώπης, Hannover Re, αποτέλεσμα της αύξησης των ασφαλίστρων σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες απαιτήσεις για ζημίες από φυσικές καταστροφές.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 105,7 εκατ. ευρώ (136 εκατ. δολ.) ή 88 σεντς ανά μετοχή από 98,3 εκατ. ευρώ ή 81 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Ανόβερο, στη Γερμανία. Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν σε 114 εκατ. ευρώ. Τα ασφάλιστρα σημείωσαν αύξηση 12%.

Οι μετοχές της Hannover Re υποχώρησαν 2,3% φθάνοντας στα 29,61 ευρώ η μία στις 11:30 π.μ. στη Φραγκφούρτη. Συνολικά φέτος, έχουν υποχωρήσει 1,1%, έναντι ανόδου 5,9% που έχουν σημειώσει οι 31 μετοχές των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe 500 Insurance Index, στον οποίο οι μετοχές των μεγαλύτερων ανταγωνιστριών της Hannover Re, της Munich Re και της Swiss Re ήταν μεταξύ των μετοχών με τις χειρότερες επιδόσεις.

Αυτήν την εβδομάδα, η Munich Re, η μεγαλύτερη εταιρεία αντασφαλίσεων στον κόσμο ανακοίνωσε αύξηση 41% των καθαρών της κερδών το πρώτο τρίμηνο, αποτέλεσμα των υψηλότερων ασφαλίστρων σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες απαιτήσεις, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι σκέφτεται να προχωρήσει στην αγορά ιδίων μετοχών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα