H Cosmos Business Systems αναβάθμισε τον ΕΟΠΥΥ

Sponsored Content
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 10:01

H Cosmos Business Systems αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους system integrators στην Ελλάδα με 30 χρόνια παρουσίας στην ελληνική και διεθνή αγορά και πάνω από 1.000 έργα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες εταιρείες και δημόσιους οργανισμούς.

Η εταιρεία διαθέτει πιστοποιήσεις και συνεργασίες με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές software και hardware καθώς και εξειδικευμένους συμβούλους, developers και μηχανικούς πληροφορικής και είναι σε θέση να σχεδιάσει και να υλοποιήσει οποιοδήποτε έργο όσο πολύπλοκο και απαιτητικό κι αν είναι.

Ένα από τα πολύ σημαντικά πρόσφατα έργα τα οποία έφερε εις πέρας η Cosmos Business Systems έπειτα από σχετικό διαγωνισμό ήταν η αναβάθμιση του ΕΟΠΥΥ τόσο σε hardware, όσο και σε λογισμικό και τις απαραίτητες συνδέσεις. Επίσης, στο πλαίσιο του έργου η εταιρεία εγκατέστησε σύστημα ασφαλούς συστήματος έκδοσης και διαχείρισης ψηφιακής υπογραφής.

Πιο αναλυτικά, το έργο ύψους 758.000 ευρώ συν ΦΠA, αφορούσε στην προμήθεια εγκατάστασης μηχανογραφικού εξοπλισμού του ΕΟΠYY(ΠΕ.ΔΙ., παραρτήματα, φαρμακεία) σε 116 σημεία σε όλη τη χώρα. Ο σκοπός του έργου ήταν η εξασφάλιση της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας των περιφερειακών διευθύνσεων του EOΠYY, η αποτελεσματική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, η μείωση των δαπανών µέσω ελέγχων στη χορήγηση παροχών στους ασφαλισμένους και η συντομότερη και αποτελεσματικότερη εκκαθάριση των προμηθευτών υγείας µέσω της βελτίωσης της διαδικασίας υποβολής Δ.Α.Π.Υ µέσω Internet.

Το έργο & οι δυσκολίες του

Το έργο της αναβάθμισης του εξοπλισμού του ΕΟΠΥΥ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδιαίτερης πολυπλοκότητας. Η Cosmos Business Systems ανέλαβε την πλήρη εγκατάσταση και την παραμετροποίηση του hardware και του software ώστε να διαθέτει πλήρη ετοιμότητα διασύνδεσης με τα υπόλοιπα συστήματα του ΟΠΣ-ΕΟΠΥΥ σε συνδυασμό με τον υφιστάμενο εξοπλισμό που υπάρχει στα σημεία παρουσίας (servers, εκτυπωτές, workstations κ.λπ).

Επιπλέον, η Cosmos Business Systems απέσυρε το παλαιό hardware όπου απαιτούνταν, το αντικατέστησε με νέο, το οποίο ρύθμισε και συνέδεσε στο δίκτυο του EOΠYY. Συνολικά εγκαταστάθηκαν 700 workstations, 10 εκτυπωτές laser, καθώς και όλος ο απαραίτητος δικτυακός εξοπλισμός (switches) όπου ήταν απαραίτητο. Επίσης, η εταιρεία εγκατέστησε και όλη την απαραίτητη οριζόντια και κάθετη δομημένη καλωδίωση και τα απαραίτητα περιφερειακά για data, voice και ρεύμα, όπως επίσης και όλο το απαραίτητο λογισμικό και τα λειτουργικά συστήματα.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το έργο ολοκληρώθηκε σε 10 μόλις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, χρόνος-ρεκόρ αν λάβουμε υπόψη την μεγάλη γεωγραφική κατανομή και τον αριθμό των νέων συσκευών που εγκαταστάθηκαν στα διάφορα σημεία.

Η Cosmos Business Systems διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο σχεδιασμό και υλοποίηση μεγάλων έργων πληροφορικής όπως το συγκεκριμένο και κατάφερε να ξεπεράσει με επιτυχία τις όποιες δυσκολίες παρουσιάστηκαν, η πιο βασική εκ των οποίων είχε να κάνει, όπως προαναφέραμε, με τον μεγάλο αριθμό των σημείων εγκατάστασης, όπου η εταιρεία έπρεπε να οριστικοποιήσει την αποστολή τόσο του εξοπλισμού, όσο και των τεχνικών.

Το πλάνο εκτέλεσης του κάθε βήματος του έργου, στα κατά τόπους σημεία παρουσίας του EOΠYY, έπρεπε να σχεδιαστεί εκ των προτέρων αναλυτικά, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, προβλέποντας παράλληλα ζητήματα που πιθανόν θα ενέκυπταν.

Ακόμα, επειδή μιλάμε για ένα δημόσιο έργο, έπρεπε να τηρηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες, όπως για παράδειγμα η οριστικοποίηση και ποιοτική παραλαβή των διαφορετικών μητρών υπολογιστή προς παραγωγή σύμφωνα με το Λογισμικό Εφαρμογών & τις εγκατεστημένες ΑΔΔΥ (Ασφαλής Διάταξη Δημιουργίας Υπογραφής) που ορίζεται στη σχετική σύμβαση και τις ανάγκες του οργανισμού. Τέλος, η παράδοση του έργου απαιτούσε τη συλλογή των υπογεγραμμένων εντύπων ποσοτικής & ποιοτικής παραλαβής εξοπλισμού & παράδοση στην Επιτροπή Παρακολούθησης-Παραλαβής (ΕΠΠΕ) του έργου.

Εδώ ακριβώς φάνηκε η μεγάλη εμπειρία και η τεχνογνωσία των συμβούλων και των τεχνικών της Cosmos Business Systems καθώς σε ένα τέτοιο έργο είναι κρίσιμης σημασία ο σωστός συντονισμός όλων των μερών και η ακριβής τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Τέλος να αναφέρουμε ότι στο πλαίσιο της σύμβασης, η Cosmos Business Systems, ανάλαβε την εκπαίδευση του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ στη χρήση της κεντρικής ασφαλούς διάταξης έκδοσης & διαχείρισης ψηφιακών πιστοποιητικών, καθώς και τη συντήρηση/αναβάθμιση των συστημάτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα