Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2006 09:53
UPD:10:53

Eγνατία Χρηματιστηριακή: «Αναμένουμε κάποια σταθεροποίηση των τιμών στα τρέχοντα περίπου επίπεδα, με τα διεθνή χρηματιστήρια να δίνουν κάποια κατεύθυνση. Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν και αυτή την εβδομάδα στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, καθώς η Alpha Bank, η Coca-Cola 3E και τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) ανακοινώνουν στις 17, 16 και 17 Μαΐου αντίστοιχα, ενώ οι εξελίξεις για την διάθεση ποσοστού στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα βρεθούν στο επίκεντρο».

Euroxx: «Σημαντικές απώλειες και την Παρασκευή για τον γενικό δείκτη τιμών της Σοφοκλέους. Ο τζίρος συναλλαγών κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Από τους επιμέρους δείκτες o FTSE -20 δέχθηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις, με την μετοχή της Alpha Τράπεζας να υποχωρεί κατά 4,01%, στον αντίποδα η Ιντρακόμ ενισχύθηκε 2,69%. Στις διεθνείς αγορές το κλίμα ήταν ιδιαίτερα αρνητικό για το σύνολο των κυριοτέρων δεικτών. Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. θα αναζητήσει κατεύθυνση από το κλίμα που θα επικρατήσει στις Ευρωπαϊκές αγορές».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε αρνητικά με τις μεγαλύτερες πιέσεις να παρουσιάζονται στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου και στις πετρελαϊκές μετοχές. Η αύξηση του όγκου συναλλαγών και η ένταση των ρευστοποιήσεων όπως παρουσιάζεται προδιαθέτει για περαιτέρω πιέσεις. Η πορεία των διεθνών αγορών για μία ακόμη φορά είναι βαρόμετρο και για την ελληνική αγορά».

Praxis Securities: «Συνέχιση των πιέσεων αναμένεται κατά την σημερινή συνεδρίαση αφού από το διεθνές περιβάλλον επιτείνονται οι φόβοι για αύξηση των επιτοκίων ενώ στο εγχώριο περιβάλλον είναι εμφανείς πλέον οι πιέσεις των επιτοκιακών περιθωρίων κέρδους των εταιρειών του τραπεζικού κλάδου».

Fortius Finance: «Η υποχώρηση του τραπεζικού κλάδου κατά 5,2% στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις, τη στιγμή που οι σωρευτικές απώλειες ΓΔ ανήλθαν στο 2,57% στις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις, δημιουργεί ανησυχίες στους εμπλεκόμενους στα χρηματιστηριακά δρώμενα, στο κατά πόσο οι ρευστοποιήσεις αυτές μπορούν να επεκταθούν και στις υπόλοιπες μετοχές.

Αξίζει ωστόσο να σημειώσουμε ότι οι σημαντικές απώλειες των ξένων δεικτών, αποτελούν αρνητικό σημείο αναφοράς για την εντελώς βραχυπρόθεσμη πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου, οι οποίες σε περίπτωση που αυξηθούν, πιστεύουμε ότι θα οδηγήσουν το ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε την υποχώρηση του ΓΔ αρχικά σε χαμηλότερα επίπεδα και την προσπάθεια ανάκαμψής του στη συνέχεια. Από τεχνικής απόψεως, η στήριξη για το FTSE/ASE-20 βρίσκεται στις 2.227 μονάδες».

Aspis Securities: «Οι φόβοι για πληθωριστικές πιέσεις οδήγησαν σε πτώση τις διεθνείς αγορές την Παρασκευή, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα. Θεωρούμε ότι και η εγχώρια αγορά θα επηρεαστεί αρνητική από αυτές τις εξελίξεις και θα συνεχιστούν οι τάσεις συσσώρευσης της προηγούμενης εβδομάδας».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα