Ανακάμπτει η στερλίνα, πέφτουν οι μετοχές

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 15:37
UPD:15:38
REUTERS/© Sukree Sukplang

Μετά τη χθεσινή βουτιά, που ξύπνησε μνήμες από τον Ιούνιο του 2016 και το δημοψήφισμα για το Brexit, η στερλίνα βρίσκεται σήμερα σε τροχιά ανάκαμψης. Ωστόσο στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου το ταμπλό δείχνει βαθύ κόκκινο με τις εταιρείες κατασκευής κατοικιών να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. 

Η αγορά δεν ταράχθηκε ιδιαίτερα από τις πληροφορίες για την πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι. Είχε προεξοφλήσει εν πολλοίς το συγκεκριμένο σενάριο από χθες και τώρα περιμένει απλώς να το δει να γίνεται πράξη- πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. 

Ωστόσο αντιλαμβάνεται πολύ καλά πως το no deal επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο, όπως και ότι η πολιτική ρευστότητα χτυπάει κόκκινο. Υπό τις συνθήκες αυτές η μεταβλητότητα αναμένεται να την στοιχειώσει για τα καλά το επόμενο διάστημα. 

Σήμερα η στερλίνα ανακάμπτει 0,4% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία στα 1,28 δολάρια ανά ευρώ. Ανατιμάται περίπου 0,3% έναντι του ευρώ, στις 88,46 πένες ανά ευρώ. 

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 καταγράφει πτώση 0,7% με τον επιμέρους δείκτης για τις κατασκευές κατοικιών να υποχωρεί 1,8%. Στο κόκκινο παραμένουν οι τράπεζες, αν και οι πιέσεις δεν είναι τόσο έντονα όσο χθες. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα