Brexit: Υπέρ της συμφωνίας οι εκπρόσωποι της βρετανικής ναυτιλίας

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 16:28
UPD:16:29
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Υπέρ της συμφωνίας της βρετανίδας Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι με την ΕΕ για το Brexit τάχθηκε το UK Chamber of Shipping. Το βρετανικό ναυτιλιακό επιμελητήριο χαιρέτισε την είδηση ότι βρετανική κυβέρνηση και  Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξαν σε συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και ο Bob Sanguinetti, Διευθύνων Σύμβουλος του UK Chamber of Shipping, σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «από την αρχή είπαμε ότι η διατήρηση του εμπορίου μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απόλυτη προτεραιότητα. Αυτή η συμφωνία φαίνεται να το επιτυγχάνει, προς όφελος τόσο των επιχειρήσεων όσο και των καταναλωτών»

Ο κ. Sanguinetti πρόσθεσε ότι αναγνωρίζει τα πολιτικά προβλήματα που προκαλεί η συμφωνία αλλά συστήνει τους Βρετανούς βουλευτές να σκεφτούν πολύ προσεκτικά τι θα συμβεί σε λίγο περισσότερο από τέσσερις μήνες, όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία του άρθρου 50, εάν αποφασίσουν να σταματήσουν την πρόοδο που επιτεύχθηκε.

Η εναλλακτική λύση, είναι για τον ίδιο, ένα σκηνικό «No-Deal» που θα επιφέρει πρωτοφανείς προκλήσεις και ζημιές τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην ΕΕ.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα