Tραπεζικός εφιάλτης στο Λονδίνο- Βουτιά για RBS, Lloyds, Barclays

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 16:19
UPD:16:21
REUTERS/PAUL HACKETT

Με το εφιαλτικό σενάριο του no deal να επιστρέφει στο προσκήνιο και το Σίτι να χάνει όχι απλά τα δικαιώματα διαβατηρίου, αλλά ακόμη και το «καθεστώς ισοδυναμίας», που του διασφάλιζε η συμφωνία της Μέι με τις Βρυξελλες, οι μετοχές των βρετανικών τραπεζών δέχονται σφυροκόπημα. 

Η Royal Bank of Scotland κάνει «βουτιά» 9%, ενώ η Llloyds Banking Group, το μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα χορήσης στεγαστικών δανείων στη Βρετανία, ακολουθεί με πτώση σχεδόν 6%, στη χειρότερη ημέρα της εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια. Απώλειες της τάξης του 5% και για την Barclays, μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες της Ευρώπης, που βλέπει την κεφαλαιοποίησή της να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2016. 

Για τις βρετανικές τράπεζες ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να χάσουν ακόμη και την μεταβατική περίοδο, που θα τους έδινε τα περιθώρια να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα όσο σκληρή και εάν ήταν αυτή. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρά την τραπεζική αιμορραγία ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί μόλις 0,2%. Τις απώλειες συγκρατεί η βουτιά της στερλίνας. Το βρετανικό νόμισμα βρέθηκε να υποχωρεί έως και 1,9% έναντι του δολαρίου και 1,5% έναντι του ευρώ. Αυτή τη στιγμή (16:15 ώρα Ελλάδος) υποτιμάται κατά 1,4% στα 1,28 δολάρια ανά στερλίνα. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα