Folli Follie: Αύριο ή Δευτέρα οι αποφάσεις του Πρωτοδικείου

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 12:32
UPD:14:20

Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής της εταιρίας Folli Follie για την υπαγωγή της σε καθεστώς προστασίας του άρθρου 106α του Πτωχευτικού Κώδικα, που κατέθεσε η εταιρεία.

Υπέρ του αιτήματος τάχθηκαν  οι ομολογιούχοι και οι εργαζόμενοι της εταιρείας, ενώ κατά τάχθηκαν  οι πιστωτριες τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο, ο ΕΦΚΑ  και επενδυτές.

 Οι νομικοί παραστάτες της εταιρείας υποστήριξαν ότι εάν δεν δοθεί προστασία, σε τρεις με τέσσερις μήνες θα οδηγηθεί σε πτώχευση. «Υπάρχει συμφωνία του 54% των αιτούντων πιστωτών. Η εταιρεία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για να εξυγιανθεί. Χρειάζεται μια ανάσα ζωής για τρεις με τέσσερις μήνες» υποστήριξαν οι δικηγόροι της εταιρίας, προσθέτοντας πως οποιαδήποτε μεταβολή στα οικονομικά της εταιρίας μπορεί να αποβεί καταστροφική.

Την αίτηση υπογράφουν σχεδόν 500 εργαζόμενοι και όπως αναφέρει ο δικηγόρος τους, προεδρος του ΔΣΑ, Δημ. Βερβεσσός, συμφωνούν όλοι οι περιπου 1300 εργαζομενοι καθως θεωρούν ότι  είναι ο μοναδικός  τρόπος για να μην χάσουν τη δουλειά τους.

Η απόφαση αναμένεται αύριο το μεσημέρι ή το αργότερο τη Δευτέρα. Παράλληλα, σήμερα συζητήθηκε και το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής 56 επενδυτών της εταιρίας (ομολογιούχων), μελών της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, με την οποία ζητούν να εξασφαλίσουν δυνατότητα κατάσχεσης περιουσίας της εισηγμένης ύψους περίπου 2, 5 εκατομυρίων ευρώ.

Όπως έχει γράψει η N η εταιρεία φέρεται να εξασφάλισε τη συναίνεση των πιστωτών της, χάρη στην έγγραφη δέσμευση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου να αποχωρήσει από τη διοίκηση της εταιρείας μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό, άλλωστε, ήταν ένα αίτημα των ομολογιούχων που ήρθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εδώ και μήνες, αλλά πλέον έγινε προαπαιτούμενο για μερίδα εξ αυτών, που υπέγραψαν Letter of Interest για να υποστηρίξουν το νέο αίτημα προστασίας της εταιρείας.

Έτσι, το αίτημα προληπτικών μέτρων με αιτούντες τους εργαζόμενους της εταιρείας φαίνεται πως υποστηρίχθηκε και από επιστολές συναίνεσης πιστωτών που εκπροσωπούν πάνω από το 20% των απαιτήσεων.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα