PoC: Νέο πρόγραμμα για προώθηση ερευνητικών προτάσεων

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 19:17
UPD:19:32
www.psppoc.gr

Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών προκηρύσσει το νέο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Proof of Concept (PoC)» που στοχεύει στην εμπορική εκμετάλλευση καινοτόμων ερευνητικών προτάσεων, δίνοντας βαρύτητα στην αναστροφή του brain drain σε brain gain.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους νέους επιστήμονες και ερευνητές ιδρυμάτων, ερευνητικών κέντρων καθώς και εταιριών από όλη την Ελλάδα να προωθήσουν τις ερευνητικές τους προτάσεις και να τις μετατρέψουν σε εμπορικά προϊόντα.

Επιπλέον, το πρόγραμμα δίνει έμφαση στην βιωσιμότητα της πρότασης σε τεχνικό και εμπορικό επίπεδο, στην αδειοδότηση/εκμετάλλευση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και τη διαχείριση τους, στη διαπραγμάτευση της πρότασης καθώς και  στην ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου για τη δημιουργία ενός νέου προϊόντος ή μιας νέας επιχείρησης.

Το PoC υποστηρίζεται οικονομικά από δωρητές, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 500.000 ευρώ ετησίως για την υποστήριξη 10 προτάσεων (μέχρι 50.000ευρώ/πρόταση), ενώ η διάρκεια υλοποίησης κάθε πρότασης είναι 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης 6 μηνών χωρίς να αυξηθεί η οικονομική υποστήριξή της.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τον χειμερινό κύκλο έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου 2018. Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά εδώ και μόνο στην αγγλική γλώσσα.

Μετά το πέρας της υποβολής των προτάσεων, οι κριτές αξιολογούν τις προτάσεις και εισηγούνται στην Συμβουλευτική Επιτροπή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα