Απώλειες 400 μονάδων για τον Dow Jones

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 21:21
UPD:21:23
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Απώλειες άνω των 400 μονάδων καταγράφει απόψε ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εν μέσω τόσο της «βουτιάς» στην τιμή της μετοχής της Apple, όσο και του ράλι στο αμερικανικό δολάριο.

Την ίδια ώρα, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq εμφανίζει πτώση της τάξης του 2%, εισερχόμενος σε τροχιά διόρθωσης για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο. Υπό πίεση τελεί και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, ο οποίος παρουσιάζει κάμψη της τάξης του 1,7%, συμπαρασυρόμενος από το αρνητικό κλίμα στην αμερικανική αγορά.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple διολισθαίνει άνω του 4%, καθώς η Lumentum Holdings, η οποία παρέχει τη λειτουργία εικονικής αναγνώρισης στα iPhone, περιέκοψε το outlook για τα οικονομικά μεγέθη του 2019. Μάλιστα, οι απώλειες στη μετοχή της συγκεκριμένης εταιρείας αγγίζουν το 30%.

Όπως είναι φυσικό, οι πιέσεις στον τίτλο της Apple καθιστούν ευάλωτο όλο τον τεχνολογικό κλάδο, o οποίος υποχωρεί κατά 3,1%. Είναι ενδεικτικό ότι Alphabet και Amazon μειώνονται κατά 2,4% και κατά 4,4% αντίστοιχα. Από την πλευρά της, η General Electric καταγράφει απώλειες άνω του 5,5%.

Την ίδια ώρα, η εκτίναξη του δολαρίου σε υψηλό 12 και πλέον μηνών ασκεί σημαίνουσες πιέσεις σε αρκετούς εταιρικούς τίτλους, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τις πιθανές επιπτώσεις στα οικονομικά μεγέθη των μεγάλων πολυεθνικών.

Ο δείκτης δολαρίου, αυτή τη στιγμή, κινείται στις 97,58 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2017, με το αμερικανικό νόμισμα να βρίσκεται σε υψηλό ενός έτους έναντι τόσο του ευρώ, όσο και του ελβετικού φράγκου.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές εκφράζουν ανησυχίες και για τον κίνδυνο μιας αιφνίδιας κλιμάκωσης της ρητορικής στο παγκόσμιο εμπόριο, καθώς Ουάσιγκτον και Πεκίνο εξακολουθούν να μην βρίσκουν κοινά σημεία.

Χαρακτηριστικό του ταραχώδους κλίματος είναι δημοσίευμα του Axios, στο οποίο αποκαλύπτεται η πρόθεση του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλλει επιπλέον δασμούς στις εισαγωγές αυτοκίνητων από την Κίνα.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DJI



Σχολιασμένα