Υποχωρεί το δολάριο έναντι του γιέν

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2006 07:48

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το δολάριο έναντι του γιέν, καθώς εικάζεται ότι σημερινή κυβερνητική έκθεση στις ΗΠΑ θα δείξει ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται υπό έλεγχο, σηματοδοτώντας την παύση της επί δύο χρόνια αύξησης των βασικών επιτοκίων δανεισμού από τη Federal Reserve το συντομότερο.

Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών έναντι του γιέν και στα χαμηλότερα επίπεδα έτους έναντι του ευρώ, μετά την ανακοίνωση του δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ και της κατασκευής κατοικιών, που διαμορφώθηκαν χαμηλότερα από τις προβλέψεις. Η Fed είπε στις 10 Μαΐου ότι οι περαιτέρω αυξήσεις στα επιτόκια θα εξαρτηθούν από τα οικονομικά στοιχεία. Το δολάριο υποχώρησε φέτος 7% έναντι του γιέν καθώς εικάζεται ότι το χάσμα των επιτοκίων δανεισμού με την Ιαπωνία, θα περιοριστεί.

Το αμερικανικό νόμισμα αγοράστηκε στα 109,55 γιέν στις 11:20 π.μ. στο Τόκυο από 109,76 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,2858 από 1,2859. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το δολάριο θα υποχωρήσει στα 105 έναντι του γιέν και στο 1,35 έναντι του ευρώ μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Εναντι του γιέν το ευρώ διαπραγματεύθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων καθώς ανησυχία επικρατεί ότι πιο ισχυρό νόμισμα θα απειλήσει την ανάπτυξη των 12 χωρών μελών της Ευρωζώνης. Το ευρώ αγοράστηκε στα 140,87 γιέν, αφού άγγιξε τα 140,58 γιέν, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 27 Μαρτίου, από 141,13 γιέν.

Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ θα ανακοινώσει τις τιμές καταναλωτή σήμερα στις 8:30 π.μ., ώρα Ουάσινγκτον.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα