SAP: Έκλεισε τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 10:11
UPD:10:41
REUTERS/Cathal McNaughton

Στην απόκτηση της αμερικανικής Qualtrics Ιnternational προχωρά η SAP,  με ένα deal αξίας 8 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για την μεγαλύτερη έως τώρα εξαγορά από την κορυφαία τεχνολογική εταιρεία της Ευρώπης, η οποία θέλει να ενισχύσει την παρουσία της σε εξειδικευμένους τομείς με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. 

Η μεγαλύτερη έως τώρα συμφωνία της SAP ήταν η εξαγορά της Concur Technologies έναντι 7,2 δισ. δολαρίων το 2014. Η Qualtrics παράγει λογισμικό για έρευνες πελατών και εργαζομένων και ανάλυση του κλίματος στο χώρο εργασίας.  Τα έσοδά της αναμένεται να υπερβούν τα 400 εκατ. δολάρια το 2018 και αναπτύσσονται ταχύτατα. Υπολογίζει ότι τον επόμενο χρόνο θα αυξηθούν περισσότερο από 40%. 

Αρχικά η εταιρεία σχεδίαζε την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, με στόχο να αντλήσει 200 εκατ. δολάρια και να εξασφαλίσει μία αποτίμηση ελαφρώς υψηλότερη από εκείνη των 2,5 δισ. δολαρίων, που της είχε προσδώσει η άντληση ιδιωτικών κεφαλαίων το 2017. Το πελατολόγιό της περιλαμβάνει κολοσσούς, όπως οι Microsoft Corp., JetBlue Airways Corp. και General Electric Co.

Η SAP υπολογίζει ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019  και η Qualtrics θα λειτουργεί ως μονάδα του τμήματος τεχνολογίας υπολογιστικού νέφους (cloud) για επχιειρήσεις. Eπικεφαλής της μονάδας θα παραμείνει ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Qualtrics. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα