BT: Χαμηλότερα κέρδη, μετά τη μείωση της ζήτησης για σταθερή τηλεφωνία

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2006 09:43

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 11%, αποτέλεσμα της χαμηλότερης ζήτησης για υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Βρετανίας, BT Group Plc.

Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, υποχώρησαν στα 391 εκατ. λίρες στερλίνες (737 εκατ. δολ.) ή 4,6 πένες ανά μετοχή από 440 εκατ. λίρες ή 5,1 πένες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΒΤ που εδρεύει στο Λονδίνο. Οι πωλήσεις της το τρίμηνο αυξήθηκαν 6,5%, φθάνοντας στα 5,13 δισ. λίρες από τα αναθεωρημένα στοιχεία το προηγούμενο έτος, αποτέλεσμα των ευρυζωνικών πωλήσεων και των εξαγορών.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της BT, Ben Verwaayen, βασίζεται από το 2002 στις συνδέσεις Internet υψηλών ταχυτήτων, αλλά και στα συμβόλαια διαχείρισης των δικτύων κομπιούτερ άλλων εταιρειών, καθώς η ζήτηση για τις κλασσικές υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας υποχωρούν. Ο ανταγωνισμός αυξάνεται στην αγορά καθώς εισέρχονται σε αυτήν και άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της NTL Inc., της Cable & Wireless Plc και της Carphone Warehouse Group Plc.

Εξι οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι τα καθαρά κέρδη της ΒΤ θα ήταν 414 εκατ. λίρες στερλίνες σε πωλήσεις 5,11 δισ. λιρών το τρίμηνο.

Το τελευταίο εξάμηνο οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 0,4%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 17,5 δισ. λίρες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα