Στηρίγματα σε τράπεζες και ΗΠΑ βρίσκει το Χ.Α.

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 15:08
UPD:15:09
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στήριγμα στις διεθνείς αγορές εξακολουθεί να βρίσκει το Χρηματιστήριο Αθηνών, διατηρώντας τα πρωινά κέρδη, έχοντας ως σύμμαχο και τον θετικό βηματισμό των τραπεζικών μετοχών.

Ο Γενικός Δείκτης, περίπου 2,5 ώρες πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης, ενισχύεται κατά 0,96% και διαμορφώνεται στις 635,86 μονάδες, με τον τζίρο των συναλλαγών να καθορίζεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Ο τραπεζικός κλάδος εμφανίζει σημαντικά κέρδη για δεύτερη διαδοχική ημέρα, με την Τράπεζα Πειραιώς να αυξάνεται κατά 4,25%, την Alpha Bank κατά 3,60%, την Eurobank κατά 3,70% και την Εθνική Τράπεζα κατά 3,55%.

Την ίδια ώρα, στο ταμπλό, ξεχωρίζουν οι επιδόσεις των Viohalco, Motor Oil και ΔΕΗ, οι οποίες παρουσιάζουν άνοδο άνω του 2%. Στο 1,5% διαμορφώνονται τα κέρδη και για τις μετοχές των Fourlis, Jumbo, EXAE και Μυτιληναίου.

Στον αντίποδα, πιέσεις της τάξης του 2% παρατηρούνται στον τίτλο της Coca-Cola HBC, αλλά και στους τίτλους των ΓΕΚ Τέρνα, Γρ. Σαράντης και Τιτάνα, οι απώλειες των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 0,50% και 0,85%.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί κατά 3,3 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 4,302%, ενώ η απόδοση του ελληνικού 5ετούς μειώνεται κατά 1,7 μονάδα βάσης και ανέρχεται στο 3,377%.

Αντίστοιχη αποκλιμάκωση παρατηρείται και στο 10ετές ομόλογο της Ιταλίας, καθώς η απόδοση υποχωρεί κατά 6,4 μονάδες βάσης στο 3,343%.

Το θετικό κλίμα, το οποίο συνιστά απόρροια του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών, αποτυπώνεται σ΄ όλα τα κύρια χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να ενισχύεται κατά 1%, τον γερμανικό DAX κατά 0,95%, τον βρετανικό FTSE 100 κατά 1,05% και τον ιταλικό FTSE MIB κατά 1,55%.

Με ισχυρά κέρδη αναμένεται να ανοίξουν και οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς τα προ-συμβόλαια στον Dow Jones εμφανίζουν άνοδο κατά 165 μονάδες. Ανοδικά κινούνται και τα προ-συμβόλαια σε Nasdaq και S&P 500.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ευοίωνο επενδυτικό κλίμα στις διεθνείς αγορές αποτελεί απότοκο της αποφυγής «μεγάλων εκπλήξεων» στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, καθώς οι κάλπες επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις για επικράτηση των Δημοκρατικών στη Βουλή και νίκη των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSEB
  • ΓΔ



Σχολιασμένα