Ιαπωνία: Κοντά στο μηδέν και πάλι τα επιτόκα

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2006 07:43

ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ, κοντά στο μηδέν, διατήρησε η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας τα βασικά επιτόκια δανεισμού, καθώς περιμένει περισσότερες αποδείξεις ότι η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο μπορεί να αντέξει υψηλότερο κόστος δανεισμού.

Η απόφαση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, Toshihiko Fukui και των οκτώ μελών του διοικητικού της συμβουλίου, που σηματοδοτούν από τον Μάρτιο την προετοιμασία αύξησης των επιτοκίων ήταν ομόφωνη, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Bank of Japan στο Τόκυο.

Εννέα από τους 16 οικονομικούς αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News αυτήν την εβδομάδα, εκτιμούσαν ότι η Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού το νωρίτερο τον Ιούλιο. Κανείς δεν προέβλεψε αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα.

Η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο αναπτύχθηκε ετησίως με ρυθμό 1,9% το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, χαμηλότερα από την ανάπτυξη 4,3% (αναθεωρημένα στοιχεία) το τέταρτο τρίμηνο. Κατά μέσον όρο 28 οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι η οικονομική ανάπτυξη θα έχει ρυθμό 1,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα