Scope Ratings: Προς συγκέντρωση ο γερμανικός τραπεζικός τομέας

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 11:15
UPD:11:16
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Τα σενάρια για μεγάλα deals στον τραπεζικό τομέα της Γερμανίας, με στόχο να μείνουν λιγότεροι, αλλά ισχυρότεροι παίχτες στην αγορά, φουντώνουν το τελευταίο διάστημα. Πέραν των πληροφοριών για πιθανή συγχώνευση των Deutsche Bank- Commerzbank ή για συμμαχίες των δύο κορυφαίων γερμανικών τραπεζών με άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες, στο προσκήνιο έχουν έρθει δυναμικά και οι συζητήσεις για συνένωση δυνάμεων μεταξύ των περιφερειακών, ελεγχόμενων από τα κρατίδια Landesbanken. 

H NordLB έχει προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον, σύμφωνα με τη Scope Ratings, η οποία σχολιάζει πως οι τάσεις συγκέντρωσης στον γερμανικό τραπεζικό κλάδο είχαν μάλλον καθυστερήσει και σε κάθε περίπτωση είναι καλοδεχούμενες. Επί τάπητος και το σευνάριο μίας συγχώνευσης μεταξύ Helaba και NordLB, η οποία στη συνέχεια θα διευρυνθεί περαιτέρω με την απορρόφηση των DekaBank και LBBW.

Μία τέτοια εξέλιξη σύμφωνα με τη Scope Ratings θα ενίσχυε περαιτέρω τον δημόσιο τομέα του γερμανικόυ τραπεζικού τομέα και τη συμβολή του στην οικονομία και τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα