Αγορές μετοχών: Η καλύτερη εβδομάδα από το 2016 για την Ευρώπη

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 15:32
UPD:15:36
REUTERS/Reuters Staff

Την καλύτερη εβδομάδα από τα τέλη του 2016 ετοιμάζονται να αποχαιρετίσουν οι ευρωπαϊκές μετοχές, γεγονός που απαλύνει έως έναν βαθμό τις πληγές του Κόκκινου Οκτώβρη. Σήμερα ώθηση στους δείκτες έχουν δώσει οι προσδοκίες για μία συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, που θα δώσει τέλος στον εμπορικό πόλεμο των δύο κορυφαίων οικονομιών του πλανήτη. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει αυτή την ώρα 0,85%, ενώ νωρίτερα είχε ενισχυθεί έως και 1%. Ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την εβδομάδα με κέρδη της τάξης του 4%. 

Ξεχωρίζουν οι ιταλικές και γερμανικές μετοχές, παρά το γεγονός ότι σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των stress tests, με τις ανησυχίες των επενδυτών να εστιάζονται στις ιταλικές τράπεζες και τη γερμανική Deutsche Bank. O DAX στη Φραγκφούρτη ενισχύεται 1,3%, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο παρουσιάζει άνοδο 1,6%. Ο γαλλικός CAC 40 ακολουθεί με άνοδο 1,16%, ενώ εκτός Ευρωζώνης, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται μόλις 0,5%. Η δυναμική ανάκαμψη της στερλίνας περιορίζει τα κέρδη των βρετανικών μετοχών. 

Στην αγορά επικρατεί η αίσθηση ότι το ξεπούλημα του Οκτωβρίου ενδεχομένως να ήταν υπερβολικό. Η απροσδόκητα θετική εξέλιξη στο μέτωπο της εμπορικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ- Κίνας, αλλά και οι ενδείξεις σαφούς προόδου στις διαπραγματεύσεις για το Brexit έχουν λειτουργήσει ως τονωτική ένεση στο ηθικό των επενδυτών. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα