Stress tests: H ιταλική Banca Carige πιθανός αδύναμος κρίκος

Στις 19:00 τα αποτελέσματα
Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 13:44
UPD:13:47
EPA/LUCA ZENNARO

Μία από τις έξι μεσαίου μεγέθους ιταλικές τράπεζες, που συμμετέχουν στα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής, αναμένεται να πάρει βαθμολογία κάτω της βάσης. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Il Sole 24 Ore πρόκειται για την Banca Carige, η οποία στο δυσμενές σενάριο της δοκιμασίας φέρεται να βλέπει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET 1 να υποχωρεί κάτω από το όριο του 5,5%. 

Τόσο η ιταλική τράπεζα όσο και η EKT δεν ήταν διαθέσιμες για σχόλιο, όταν τους ζητήθηκε από το Reuters. 

Yπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα των stress tests θα δοθούν στη δημοσιότητα σήμερα, στις 19:00 ώρα Ελλάδος. Αφορούν 48 μεγάλες τράπεζες και 60 μικρότερες και θα είναι τα πιο αυστηρά από το 2009, όταν άρχισε η διεξαγωγή της άσκησης. 

Αν και επισήμως δεν υπάρχει όριο αποτυχίας, η ρυθμιστική αρχή μπορεί να ζητήσει από όσους δεν εμφανίσουν καλές επιδόσεις στο δυσμενές σενάριο να αντλήσουν περισσότερα κεφάλαια από τις αγορές για ώρα ανάγκης. Το βλέμμα όλων είναι στραμμένο σε ιταλικές τράπεζες και στη γερμανική Deutsche Bank. 

Υπενθυμίζεται ότι στα τεστ του 2016 την χειρότερη επίδοση εμφάνισε η ιταλική Monte dei Paschi, η οποία και έλαβε σανίδα σωτηρίας από την ιταλική κυβέρνηση. Η συγκεκριμένη τράπεζα, όπως επίσης οι ελληνικές και οι πορτογαλικές τράπεζες, δεν περιλαμβάνονται στα τεστ. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα