Aνοδικά κινήθηκε το δολάριο έναντι γιέν και ευρώ

Καθώς εικάζεται ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε ταχύτερα των προβλέψεων
Δευτέρα, 22 Μαΐου 2006 08:11

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων έναντι του γιέν, αναρριχήθηκε το δολάριο των ΗΠΑ, καθώς εικάζεται ότι αμερικανική κυβερνητική έκθεση θα δείξει ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη, καταδεικνύοντας, ότι το πλεονέκτημα των επιτοκίων της χώρας, έναντι των αντίστοιχων της Ιαπωνίας και της Ευρώπης, θα διευρυνθεί.

Το αμερικανικό νόμισμα σημείωσε την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο σε χρονικό διάστημα πλέον του ενός μηνός έναντι του ευρώ και του γιέν, καθώς εικάζεται ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει να αυξάνει το κόστος δανεισμού για να αναχαιτίσει τον πληθωρισμό. Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε κατά πάσα πιθανότητα με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο ετών το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, πριν από την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, στις 25 Μαΐου.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στα 111,96 γιέν στη 1:14 μ.μ. στο Τόκυο, από 111,68 γιέν που ήταν στις 19 Μαΐου στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,2749 από 1,2778. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το αμερικανικό νόμισμα ενδέχεται να αναρριχηθεί στο 1,27 έναντι του ευρώ αυτήν την εβδομάδα. Την εβδομάδα που πέρασε το δολάριο ισχυροποιήθηκε 1,5% έναντι του γιέν, για πρώτη εβδομάδα σε σύνολο πέντε και 1,2% έναντι του δολαρίου, πρώτη εβδομάδα μέσα σε σύνολο έξι εβδομάδων.

Συνολικά 63 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεψαν ότι το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θα ανακοινώσει ότι η οικονομία της χώρας είχε καλύτερες επιδόσεις το πρώτο τρίμηνο από τις πρώτες εκτιμήσεις. Η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αναπτύχθηκε κατά πάσα πιθανότητα με ρυθμό 5,8% σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη για ανάπτυξη 4,8%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα