Credit Suisse: Αύξηση 74% στα κέρδη γ' τριμήνου

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 10:46
UPD:10:56
REUTERS/Arnd Wiegmann

Άλμα 74% έκαναν τα κέρδη της Credit Suisse το τρίτο τρίμηνο. Αυτό ωστόσο δεν στάθηκε ικανό να βοηθήσει την ελβετική τράπεζα να περάσει τον πήχυ των προσδοκιών της αγοράς, που είχε τεθεί πολύ υψηλά. 

Με το καλοκαίρι να χαρακτηρίζεται από τις αναταράξεις στις αναδυόμενες αγορές και την εντειμόμενη αβεβαιότητα, το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Credit Suisse ανήλθαν στα 424 εκατ. ελβετικά φράγκα, έναντι προβλέψεων σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters ότι θα ανέβουν στα 449 εκατ. φράγκα. 

Τα καθαρά έσοδα ήταν οριακά μειωμένα στα 4,8 δισ. από 4,9 δισ. φράγκα, ενώ οι λειτουργικές δαπάνες περιορίστηκαν στα 4,1 από 4,5 δισ. φράγκα. Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 ήταν στο 12,9% έναντι 14% πριν από ένα χρόνο. 

Μιλώντας στο CNBC o διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Τιτζιάν Τίαμ, χαρακτήρησε τα αποτελέσματα «καλά», υπογραμμίζοντας ότι χάρη στην αναδιάρθρωση των τελευταίων ετών η Credit Suisse κατάφερε να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις. «Μπορώ να σας πω πως σε ένα τρίμηνο σαν αυτό, η παλιά Credit Suisse θα είχε χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια. Σήμερα βγάζουμε κέρδος» είπε χαρακτηριστικά. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα