ΗΠΑ: «Έκλεψαν» το στέμμα του πετρελαίου από τη Ρωσία

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 06:08
UPD:08:07
Reuters/SHANNON STAPLETON

  

Οι ΗΠΑ  είδαν τον Αύγουστο την τοπική παραγωγή πετρελαίου να καταγράφει την μεγαλύτερη αύξηση όλων των εποχών, γεγονός που τις οδήγησε στην κορυφή της λίστας με τις παραγωγούς του μαύρου χρυσού. 

Η αμερικανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 2,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, στην πιο εντυπωσιακή άνοδο τουλάχιστον από το 1920, όταν η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας άρχισε να συλλέγει τέτοιου είδους στοιχεία. Η άνοδος των τιμών κατά 48% έδωσε κίνητρο στις πετρελαϊκές του Τέξας, του Κολοράντο και άλλων πολιτειών να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη σχιστολιθικών κοιτασμάτων. 

Η συνολική αμερικανική παραγωγή ανήλθε έτσι στα επίπεδα ρεκόρ των 11,346 εκατ. βαρελιών ημερησίως, με τις ΗΠΑ να εκθρονίζουν τη Ρωσία, που έριξε στην αγορά τον ίδιο μήνα 11,21 εκατ. βαρέλια ημερησίως. 

Ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν πως η Ρωσία ενδεχομένως να έχει ήδη ανακτήσει τον τίτλο, καθώς τον Σεπτέμβριο παρήγαγε 11,37 εκατ. βαρέλια και τον Οκτώβριο πιθανότατα πάνω από 11,4 εκατ. βαρέλια. 

Σημειώνεται ότι για το πετρέλαιο ο Οκτώβριος ήταν o μήνας των μεγαλύτερων απωλειών από το καλοκαίρι του 2016. Η αρχή Οκτωβρίου είχε βρει τον μαύρο χρυσό σε υψηλά 4,5 ετών. Στο τέλος του μήνα, η τιμή του αμερικανικού αργού είχε υποχωρήσει περισσότερο από 11 δολάρια, κοντά στα 66 δολ. Ανάλογη η εικόνα για το μπρεντ, που με πτώση 11 δολ. ή 9% βρέθηκε στα 85,7 δολάρια. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα