Κάποια ταμεία μπορεί να έχουν περιθώρια συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2006 17:38
UPD:17:41

"Κάθε ταμείο θα αξιοποιήσει την επενδυτική του πολιτική μέσα στο πλαίσιο των περιορισμών που έχει και των πόρων του. Η εικόνα που υπάρχει, είναι ότι τα περισσότερα ταμεία είναι ήδη από το 1999-2000 υπερ-επενδεδυμένα σε μετοχές, δηλαδή είναι πολύ κοντά στο όριο που τους επιτρέπεται να επενδύσουν σε μετοχές. Κάποια ταμεία όμως μπορεί να έχουν περιθώρια", δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, κληθείς να σχολιάσει την συμμετοχή των ταμείων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, που θα γίνει λόγω της συμφωνίας εξαγοράς της τουρκικής τράπεζας Finansbank.

Ο κ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε ότι το δικαίωμα των ταμείων να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής θα αξιολογηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τις διοικήσεις τους, οι οποίες είτε θα εξασκήσουν τα δικαιώματά τους συμμετέχοντας στην αύξηση, είτε, εάν δεν μπορούν, θα πουλήσουν τα δικαιώματά τους. Δεν υπάρχει γενική γραμμή, κατέληξε ο κ. Αλογοσκούφης.

Ερωτηθείς για την στάση των εργαζομένων της Εθνικής, που ζητούν αναβολή της αυριανής γενικής συνέλευσης, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών εκτίμησε ότι οι εργαζόμενοι, που έχουν αποδείξει ότι βάζουν πάνω από όλα τα συμφέρον της τράπεζας, θα δείξουν ωριμότητα. Αναφερόμενος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ο κ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε ότι αν μειωθεί λίγο το ποσοστό των ταμείων στο μετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής και συμμετάσχουν στην αύξηση ξένα κεφάλαια, δεν είναι κακό, καθώς αυτό είναι στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής προσπάθειας ξένων κεφαλαίων και επενδύσεων προς την χώρα μας. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι «η ανακοίνωση της εξαγοράς της Τουρκικής Τράπεζας FinansBank από πλευράς της ΕΤΕ, θα αποτελέσει το όχημα προκειμένου να αλλάξει χέρια, να αφελληνιστεί η ΕΤΕ, με ότι αρνητικό κι αν σημαίνει αυτό για την εθνική οικονομία, τα ασφαλιστικά ταμεία, που είναι η περιουσία του ελληνικού λαού, καθώς βέβαια και τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα».

Τέλος, κληθείς ο κ. Αλογοσκούφης να σχολιάσει την κριτική του ΠΑΣΟΚ για την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/05/22/1190635.htm , ο υπουργός απάντησε ότι όταν κάποιος κάνει αντιπολίτευση σε μια επιχείρηση, τότε αναλαμβάνει και τις ευθύνες του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα