Mitsubishi UFJ: Πτώση των μετοχών μετά την πρόβλεψη για χαμηλότερα κέρδη

Τρίτη, 23 Μαΐου 2006 09:21

ΤΗΝ πτώση των μετοχών των ιαπωνικών τραπεζών, οδήγησαν οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., της μεγαλύτερης τράπεζας στον κόσμο, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, μετά την ανακοίνωσή της ότι τα κέρδη θα μειωθούν φέτος, για ένα λόγο επειδή τα κέρδη από τον δανεισμό δεν έχουν ακόμη βελτιωθεί.

Οι μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν έως 6,8% και άλλαξαν χέρια 4,9% χαμηλότερα το 1,15 εκατ. γιέν στις 11 π.μ. κατά την πρωϊνή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Οι 85 μετοχές που αποτελούν τον δείκτη των τραπεζών στην Ιαπωνία, υποχώρησαν 3%, σημειώνοντας τις δεύτερες μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των 33 κλάδων.

Οι ιαπωνικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Μitsubishi UFJ και της μικρότερης, Μizuho Financial Group Inc., πρέπει να δείξουν στους επενδυτές πιο επιθετικά πλάνα, ειδικά τώρα, που ανταγωνίζονται στις ξένες αγορές, για να προσελκύσουν επενδυτές, σύμφωνα με τον αναλυτή της SMBC Friend Securities Co., Fumiyuki Nakanishi.

Χθες η Mitsubishi UFJ ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη για τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2007 θα υποχωρήσουν 37%, στα 750 δισ. γιέν (6,65 δισ. δολ.) από 1,18 τρισ. γιέν πριν από ένα χρόνο, όταν εμφάνισε έκτακτα έσοδα και μείωσε τα επισφαλή δάνεια.

Οι μετοχές της Mizuho, της δεύτερης σε μέγεθος τράπεζας της Ιαπωνίας, υποχώρησαν έως 3,4% και διαπραγματεύθηκαν 2,7% χαμηλότερα, στα 915.000 γιέν η μία. Χθες, η Mizuho είπε ότι τα κέρδη της θα σημειώσουν φέτος άνοδο 11%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα