Coles Myer: Σχέδια για αγορά ιδίων μετοχών αξίας 750 εκατ. δολ.

Με στόχο την αύξηση των αποδόσεων
Τρίτη, 23 Μαΐου 2006 09:33

ΣΧΕΔΙΑ για την αγορά ιδίων μετοχών, αξίας έως 1 δισ. δολ. Αυστραλίας (750 εκατ. δολ.) κάνει η Coles Myer Ltd., προκειμένου να αυξήσει τις αποδόσεις στους μετόχους, μετά την εκχώρηση του τίτλου ως η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης της Αυστραλίας, στην Woolworths Ltd. Ανοδο έως 4%, σημείωσαν οι μετοχές της εταιρείας.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Coles Myer, John Fletcher, εμφάνισε πωλήσεις, κέρδη και τιμή μετοχής, χαμηλότερα των αντίστοιχων της Woolworths μετά την κίνηση της ανταγωνίστριας να δαπανήσει 4 δισ. δολ. Αυστραλίας σε εξαγορές. Ο Fletcher, ο οποίος αυξάνει τη διαφήμιση και το προσωπικό στις ταμειακές μηχανές για να βελτιώσει την παροχή υπηρεσιών, με στόχο την αύξηση του αριθμού των πελατών, θα προχωρήσει στην αγορά ιδίων μετοχών, μετά την πώληση των καταστημάτων Myer, αντί του ποσού του 1,4 δισ. δολ. Αυστραλίας.

Οι πωλήσεις της Coles Myer το τρίτο τρίμηνο σημείωσαν αύξηση 4,9% φθάνοντας στα 9,1 δισ. δολ. Αυστραλίας (6,9 δισ. δολ. ΗΠΑ) τις 13 εβδομάδες που έληξαν στις 30 Απριλίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Μελβούρνη. Η Woolworths η οποία είναι ήδη η μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης τροφίμων και ποτών της Αυστραλίας, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι οι πωλήσεις της το τρίτο τρίμηνο ανήλθαν σε 9,7 δισ. δολ. Αυστραλίας.

Οι μετοχές της Coles Myer σημείωσαν άνοδο 3,5%, φθάνοντας στα 11,45 δολ. Αυστραλίας η μία στις 12:16 μ.μ. στο Σύδνεϋ, αφού άγγιξαν τα επίπεδα ρεκόρ των 11,50 δολ. Αυστραλίας η μία. Συνολικά φέτος, οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει άνοδο 12%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα