Marks & Spencer: Χαμηλότερα ετήσια κέρδη

Τρίτη, 23 Μαΐου 2006 09:45

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 11% σημείωσαν τα ετήσια κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Βρετανίας, Marks & Spencer Group Plc, καθώς δεν επανέλαβε τα έκτακτα κέρδη από την πώληση του σκέλους των οικονομικών της.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 523,1 εκατ. λίρες στερλίνες (985 εκατ. δολ.) τη χρήση που έληξε στη 1 Απριλίου, από 586,2 εκατ. λίρες πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Κατά μέσον όρο επτά οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν σε 520 εκατ. λίρες. Τα προ φόρων κέρδη, εξαιρουμένων των εκτάκτων κερδών και των ζημιών, σημείωσαν αύξηση 35%, φθάνοντας στα 751,4 εκατ. λίρες στερλίνες.

Οι μετοχές της Marks & Spencer σημείωσαν τον περασμένο μήνα άνοδο, τη μεγαλύτερη μέσα σε οκτώ χρόνια, καθώς αυξήθηκαν οι πωλήσεις των καταστημάτων της για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, μετά από επτά τρίμηνα μείωσης. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Stuart Rose ανακαινίζει τα καταστήματα, αυξάνει τα είδη ένδυσης και δαπανά περισσότερα σε διαφήμιση για να κερδίσει καταναλωτές από τις ανταγωνίστριες εταιρείες, όπως την Next Plc.

Οι μετοχές της Marks & Spencer υποχώρησαν 8 πένες, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας χθες στις 567 πένες η μία στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέλθει στα 9,5 δισ. λίρες στερλίνες.

Οι πωλήσεις στα καταστήματα της εταιρείας που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος, σημείωσαν άνοδο 6,8% το τρίμηνο που έληξε στη 1 Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας τον μήνα που πέρασε.

Η εταιρεία σχεδιάζει να διανείμει μέρισμα για το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, 9,2 πένες ανά μετοχή και για το σύνολο του έτους 14 πένες, αύξηση 16%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα