Royal Philips: Συμφωνία εξαγοράς της Avent προς 868 εκατ. δολ.

Τρίτη, 23 Μαΐου 2006 09:54

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της βρετανικής Avent Holdings Ltd., αντί του ποσού των 450 εκατ. λιρών Αγγλίας (868 εκατ. δολ.) έκλεισε η Royal Philips Electronics NV, για να αυξήσει την γκάμα των προϊόντων της στο σκέλος των ηλεκτρικών οικιακών συσκευών.

Η Philips, η μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης της Ευρώπης, θα αγοράσει την Avent σε μετρητά από την εταιρεία επενδύσεων που εδρεύει στο Λονδίνο, Charterhouse Capital Partners LLP, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με την Philips, που εδρεύει στο Αμστερνταμ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Gerard Kleisterlee, προσπαθεί να δημιουργήσει κέρδη για τη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών λαμπτήρων στον κόσμο και ηλεκτρικών μηχανών ξυρίσματος, καθώς επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σε τομείς λιγότερο ευαίσθητους στις οικονομικές συγκυρίες, όπως ηλεκτρικές οικιακές συσκευές και ιατρικά μηχανήματα. Η Philips τονώνει αυτά τα τμήματά της μέσω εξαγορών. Το σκέλος των ηλεκτρικών συσκευών είναι το δεύτερο πιο κερδοφόρο σκέλος της εταιρείας.

Η ανακοίνωση για την εξαγορά έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο. Μέχρι και χθες οι μετοχές της Philips μέσα στο δωδεκάμηνο έχουν σημειώσει άνοδο 13%, με τον δείκτη AEX στο Χρηματιστήριο του Αμστερνταμ, να έχει σημειώσει άνοδο 17% την ίδια χρονική περίοδο.

Μέχρι και τον Ιούλιο του 2005 η εταιρεία – εκτός της τωρινής εξαγοράς – δαπάνησε περίπου 2,1 δισ. δολ. για τέσσερις εξαγορές. Οι εξαγορές συμπεριελάμβαναν την εξαγορά μεριδίου της Agilent Technologies Inc. στο venture Lumileds, αντί του ποσού 950 εκατ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα