Goldman: Αύξηση της προσφοράς στα 4,5 δισ. δολ. για την ΑΒ Ports

Τρίτη, 23 Μαΐου 2006 10:19

ΣΤΗΝ αύξηση της προσφοράς κατά 11% στα 2,4 εκατ. λίρες στερλίνες (4,5 δισ. δολ.), για την απόκτηση της Associated British Ports Holdings Plc, προχώρησε η Goldman Sachs Group Inc. και οι συνεργάτες της, με στόχο τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης λιμένων της Βρετανίας.

Η Associated British Ports, με έδρα το Λονδίνο θα επιτρέψει στους πλειοδότες να εξετάσουν τα βιβλία της εταιρείας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της διαχειρίστριας λιμένων. Η εταιρεία, απέρριψε την αρχική προσφορά 730 πένες ανά μετοχή στις 29 Μαρτίου.

Οι εταιρείες διαχείρισης πλοίων προσελκύουν αγοραστές, καθώς η παγκόσμια ανάπτυξη του εμπορίου σε συνδυασμό με τη σταθερότητα των κερδών, προσελκύουν επενδυτές. Η πώληση της Associated British Ports θα είναι η τρίτη βρετανικής διαχειρίστριας λιμένων, τους έξι τελευταίους μήνες.

Οι μετοχές της Associated British Ports υποχώρησαν 19 πένες, ποσοστό 2,8%, φθάνοντας στις 670 πένες η μία χθες στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 2 δισ. λίρες στερλίνες.

Η Associated British Ports προβλέπει ότι τα κέρδη από τις δραστηριότητες στους λιμένες της Βρετανίας θα επιταχυνθούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους μετά τη δημιουργία δύο νέων εγκαταστάσεων στο λιμάνι του Ιμμινγκχαμ, στις βόρειες ακτές της Αγγλίας.

Τα κέρδη της εταιρείας, που πούλησε για πρώτη φορά μετοχές στο ευρύ κοινό επί πρωθυπουργίας Μάργκαρετ Θάτσερ, το 1983, έχουν σχεδόν διπλασιαστεί στα 99,9 εκατ. λίρες στερλίνες την τελευταία πενταετία, καθώς διεύρυνε τις δραστηριότητές της.

Η Goldman Sachs, με έδρα τη Ν. Υόρκη, αποτελεί μέρος της ομάδας εταιρειών που επιδιώκουν να αποκτήσουν την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της Borealis Infrastructure Management Inc., σκέλους της Ontario Municipal Employees Retirement Fund, του τέταρτου σε μέγεθος συνταξιοδοτικού κεφαλαίου του Καναδά και της GIC Special Investments, του σκέλους μετοχών της GIC, μιας εταιρείας επενδύσεων που ανήκει στην κυβέρνηση της Σιγκαπούρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα