Υποχώρησε η τιμή του αργού πετρελαίου

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2006 07:54

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, καθώς εικάζεται ότι σημερινή κυβερνητική έκθεση στις ΗΠΑ θα δείξει ότι τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν για τέταρτη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή τους για να καλύψουν τη ζήτηση το καλοκαίρι.

Σήμερα το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ ενδέχεται να ανακοινώσει ότι τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, από 206,4 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη από αυτήν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 16 οικονομικών αναλυτών. Το πετρέλαιο άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα επτά συνεδριάσεων χθες, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε διυλιστήριο και τις προβλέψεις για τους τυφώνες, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι οι προμήθειες καυσίμων την καλοκαιρινή περίοδο ενδέχεται να είναι ανεπαρκείς.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουλίου υποχώρησε έως 71 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 71,05 δολ. το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 11:09 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 71,24 δολ. το βαρέλι, 43% υψηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Χθες τα συμβόλαια του Ιουλίου σημείωσαν άνοδο 1,80 δολ., ποσοστό 2,6%, φθάνοντας στα 71,76 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 28 Μαρτίου ενώ άγγιξε τα 72,15 δολ., πριν υποχωρήσει την τελευταία ώρα της συνεδρίασης.

Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα βενζίνης στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης του καυσίμου στον κόσμο, υστέρησαν κατά 3,5% έναντι του προηγούμενου έτους. Η ζήτηση συνήθως αυξάνεται μεταξύ του εορτασμού της Memorial Day, η οποία πέφτει στις 29 Μαΐου φέτος και της Labor Day τον Σεπτέμβριο.

Το υπουργείου θα ανακοινώσει τα στοιχεία για την εβδομάδα στις 10:30 π.μ., στην Ουάσινγκτον.

Η βενζίνη για παράδοση Ιουνίου υποχώρησε 2,9 σεντς, ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στα 2,0790 δολ. το γαλόνι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Σημείωσε άνοδο 6,7% κατά τις τέσσερις τελευταίες ημέρες, μέχρι χθες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα