Kingfisher: Μείωση των κερδών το α' τρίμηνο

Μετά την υποχώρηση των πωλήσεων στην αλυσίδα καταστημάτων Β&Q
Τετάρτη, 24 Μαΐου 2006 10:55

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 45% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Kingfisher Plc, της μεγαλύτερης εταιρείας βελτίωσης κατοικιών στην Ευρώπη, καθώς οι πωλήσεις της αλυσίδας της, B&Q στη Βρετανία, δεν ανέκαμψαν.

Τα προ κόστους και έκτακτων εξόδων το πρώτο τρίμηνο, υποχώρησαν στα 68,4 εκατ. λίρες στερλίνες (128 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Απριλίου, από 125,3 εκατ. λίρες πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Εξι οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της Kingfisher θα ήταν 77,6 εκατ. λίρες στερλίνες.

Η Kingfisher μείωσε τις τιμές σε περίπου 800 προϊόντα στο κόστος κερδοφορίας στη Βρετανία, με στόχο να περιορίσει τη μείωση των πωλήσεων στην αλυσίδα της B&Q, τη μεγαλύτερη αλυσίδα με προϊόντα βελτίωσης κατοικιών στη Βρετανία. Οι Βρετανοί καταναλωτές δαπανούν λιγότερα για τη βελτίωση των σπιτιών τους, καθώς οι τιμές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά.

Οι μετοχές της Kingfisher έχουν υποχωρήσει 12% το τελευταίο δωδεκάμηνο και είχαν τη δεύτερη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη FTSE 350 General Retailers, πίσω από τις μετοχές της HMV Group Plc, οι οποίες σημείωσαν απώλειες 27%. Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 15%.

Οι πωλήσεις στα 663 καταστήματα της εταιρείας σε ολόκληρο τον κόσμο, αυξήθηκαν 4,1%, στα 2,02 δισ. λίρες στερλίνες το τρίμηνο, μετά την αύξηση των εσόδων της στην Ασία, που σχεδόν διπλασιάστηκαν. Οι πωλήσεις στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος, υποχώρησαν 2% σε όλο τον όμιλο, σύμφωνα με την Kingfisher.

Η εταιρεία επεκτείνεται σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ν. Κορέας, για να περιορίσει την εξάρτησή της από τη Βρετανία και τη Γαλλία, όπου οι λιανικές πωλήσεις μειώνονται μετά την άνοδο των τιμών της ενεργείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα