Mitsubishi UFJ: Αγορά ιδίων μετοχών αξίας 2,6 δισ. δολ.

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2006 12:09

ΣΤΗΝ αγορά ιδίων μετοχών αξίας 287 δισ. γιέν (2,6 δισ. δολ.) προχώρησε η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., προκειμένου να μπορέσει να αποπληρώσει τα κεφάλαια που χρωστά στην κυβέρνηση.

Η Mitsubishi UFJ αγόρασε 187.562 μετοχές που κατείχες η κυβέρνηση, προς 1,53 εκατ. γιέν η κάθε μία, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο του Τόκυο. Η δανείστρια, είχε πει νωρίτερα, ότι θα ξεχρεώσει την κυβέρνηση αυτόν τον μήνα.

Οι δανείστριες της Κίνας εξοφλούν την κυβέρνηση για τις εγγυήσεις που τους είχε παράσχει, καθώς οι τιμές των ακινήτων αυξάνονται για πρώτη φορά από τη φούσκα της οικονομίας πριν από 15 χρόνια στη χώρα και μετά την αναρρίχηση του δείκτη Nikkei 225 σε ποσοστό 36% το εξάμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο του 2005, σημειώνοντας το μεγαλύτερο ράλι ανόδου δευτέρου εξαμήνου, από το 1972.

Η μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη μέσα σε τρεις δεκαετίες στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου, βοήθησε την Mitsubishi UFJ και τις μικρότερες ανταγωνίστριές της, συμπεριλαμβανομένης της Mizuho Financial Group Inc. και της Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. να περιορίσουν τα χρέη τους, που οδήγησαν τον κλάδο σε ζημίες πλέον των 877 δισ. δολ. από το 1993.

Η οικονομία της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 5,4% το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο, υπερβαίνοντας την ανάπτυξη της οικονομία των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Η Mizuho ενδέχεται να καταβάλει το λοιπό ποσόν που οφείλει στο κράτος τον Ιούλιο, δήλωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Terunobu Maeda, προβλέποντας παράλληλα αύξηση 11% των καθαρών της κερδών, στα 720 δισ. γιέν, την τρέχουσα χρήση.

Η τράπεζα, ανακοίνωσε επίσης την εβδομάδα που πέρασε, ότι σχεδιάζει να ζητήσει τον επόμενο μήνα την έγκριση των μετόχων για την αγορά ιδίων προνομιούχων μετοχών ύψους περίπου 600 δισ. γιέν, που κατέχει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα