Τι δείχνουν τα στοιχεία του Beige Book για την αμερικανική οικονομία

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 21:15
UPD:21:19
REUTERS/© Rick Wilking / Reuters

Ανοδικά κινούνται τα στοιχεία για τους μισθούς και τις τιμές στην αμερικανική οικονομία, με τον ρυθμό αύξησης ωστόσο, να μην υπερβαίνει τους στόχους της Federal Reserve.

Τα παραπάνω αναφέρει η τελευταία έκδοση του «Beige Book» για την πορεία της εγχώριας οικονομίας, από την αρχή του έτους έως τα μέσα Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση της ομοσπονδιακής τράπεζας, οι συνθήκες στην αγορά εργασίας χαρακτηρίζονται ως «σφιχτές», με τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν ως δέλεαρ για την πρόσληψη εργαζομένους τα μπόνους και τις άδειες -και όχι τους μισθούς.

Την ίδια ώρα, στον κλάδο του λιανεμπορίου, σε ορισμένες περιοχές καταγράφονται αυξήσεις στις τιμές πώλησης, εξαιτίας της ανόδου του μεταφορικού κόστους και των επιπτώσεων από την πολιτική των δασμών.

Συνολικά, η οικονομική δραστηριότητα επεκτείνεται, σύμφωνα με το Beige Book, με «ήπιο προς μέτριο» ρυθμό, ενώ οι περιοχές του Σεντ Λούις και Νέας Υόρκης κάνουν λόγο για εξασθένηση της ανάπτυξης. Από την πλευρά της, η περιοχή του Ντάλας παρουσιάζει «εύρωστες» συνθήκες ανάπτυξης.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα