Deutsche Bank: Πτώση 65% στα κέρδη τριμήνου, αλλά ελπίζει σε δυναμικό ριμπάουντ

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 09:18
UPD:09:22
REUTERS/LUKE MACGREGOR

Υπό ισχυρή πίεση βρέθηκαν τα κέρδη της Deutsche Bank το τρίτο τρίμηνο, γεγονός που πάντως δεν εκπλήσσει δεδομένης της απόφασή της να περικόψει δραστικά τις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής και να εστιάσει πια σε μεγάλους εταιρικούς πελάτες σε ευρωπαϊκό έδαφος. Η μετάβαση θέλει χρόνο και θέτει την κορυφαία γερμανική τράπεζα στο στόχαστρο σεναρίων συγχώνευσης με την Commerzbank ή άλλους ευρωπαϊκούς χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς. 

Σύμφωνα με αποτελέσματα που δημοσίευσε σήμερα, τα καθαρά κέρδη της έκαναν βουτιά 65% στα 229 εκατ. ευρώ, καθώς τα έσοδά της ήταν μειωμένα κατά 9% στα 6,2 δισ. ευρώ. Τα αποτελέσματα ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των αναλυτών, που έχουν προετοιμαστεί για φτωχές επιδόσεις στο θυελλώδες τρίμηνο των ευρωπαϊκών τραπεζών. 

Αυτό χαρακτηρίστηκε μεταξύ άλλων από την κρίση στις αναδυόμενες αγορές, την εντεινόμενη αβεβαιότητα για το Brexit και τις ανησυχίες για τη σύγκρουση ανάμεσα σε Ρώμη και Βρυξέλλες. Η επιβράδυνση των ευρωπαϊκών οικονομιών σε συνδυασμό με τη διατήρηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα συμπιέζει περαιτέρω τα περιθώρια κέρδους. 

Τον περασμένο Απρίλιο η Deutsche Bank έδειξε την πόρτα της εξόδου στον επικεφαλής της και όρισε νέο διευθύνοντα σύμβουλο τον Κρίστιαν Σέβινγκ, ο οποίος και προωθεί μία ριζική αναδιάθρωση και αλλαγή στρατηγικής. Σήμερα ο κ. Σέβινγκ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η προσπάθεια θα αποδώσει άμεσα καρπούς. Τόνισε μάλιστα ότι για το 2018 η τράπεζα θα εμφανίσει ετήσια κέρδη για πρώτη φορά από το 2014. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα