Nintendo: Πρόβλεψη για χαμηλότερα κέρδη φέτος, εξ αιτίας του ισχυρού γιέν

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2006 08:53

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη σε ετήσια βάση, αποτέλεσμα του ισχυρότερου γιέν που περιορίζει την αξία των πωλήσεων στο εξωτερικό, ανακοίνωσε ότι θα εμφανίσει η Nintendo Co., η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής φορητών ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Τα καθαρά κέρδη θα μειωθούν στα 65 δισ. γιέν (576 εκατ. δολ.) τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου, από 98,4 δισ. γιέν τη χρήση που μόλις έληξε, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Κιότο. Οι πωλήσεις της, προβλέπεται να αυξηθούν στα 600 δισ. γιέν, από 509,2 δισ. γιέν.

Τα κέρδη της Nintendo, η οποία πραγματοποιεί περίπου τα 3/ 4 των πωλήσεών της εκτός Ιαπωνίας, μειώνονται, καθώς η ισχυροποίηση του γιέν έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, μειώνει τα κέρδη όταν αυτά μετατρέπονται στο νόμισμα. Η εταιρεία, η οποία κυριαρχεί στην αγορά φορητών ηλεκτρονικών παιχνιδιών από το λανσάρισμα του Game Boy το 1989, αυξάνει τις δυνατότητες στα παιχνίδια της, με στόχο την αύξηση των πωλήσεων.

Τα λειτουργικά κέρδη, προβλέπεται να αυξηθούν στα 110 δισ. γιέν από 90,03 δισ. γιέν που ήταν κατά την τελευταία χρήση.

Οι μετοχές της Nintendo, σημείωσαν απώλειες έως 10% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Οι μετοχές της, σημείωναν απώλειες 7,5%, φθάνοντας στα 17.560 γιέν η μία στις 2:08 μ.μ., στο Χρηματιστήριο της Οσάκα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα